فردای اقتصاد، رضا عیوضلو معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس در دومین همایش ناشران برتر با اشاره به سه محور ارزیابی برای انتخاب ناشرین برتر بحث شفافیت اطلاعات را به عنوان اولین محور نام برد.
وی افزود: شفافیت فوق بر اساس میزان تطابق ناشر با دستورالعمل افشای اطلاعات شرکتهای ثبت شده در سازمان سنجیده میشود و براساس آن اطلاعات و زمانبندی افشای اطلاعات بررسی میشود. در سال گذشته چیزی حدود ۴۲ هزار اطلاعیه توسط ۸۲۸ ناشر منتشر شده که بر این اساس به طور متوسط ۵۲ اطلاعیه توسط هر ناشر انتشار یافته است.
عیوضلو از میزان نقشآفرینی ناشران در بازار سرمایه در مقولههایی مانند رشد و تامین مالی به عنوان ملاک بعدی سازمان برای انتخاب ناشر برتر نام برد و تصریح کرد: محور سوم تحقق محور قبل برای سازمان بوده است به گونه ای که که ناشر تا چه میزان توانسته است با حضور در بازار سرمایه منابع مالی جذب کند و به رشد خود ادامه دهد.
امیر طایفه ابراهیمی پیشتر رییس اداره میز صنعت و رتبه بندی ناشران سازمان بورس در مصاحبه با سنا ارایه اطلاعات به موقع، ارائه اطلاعات قابل اتکا، ارائه گزارش حسابرسی مقبول، نداشتن سابقه تخلفات در یکسال گذشته، پرداخت سود سهام از طریق سامانه سجام، عدم تملک سهام شرکت مادر توسط شرکتهای فرعی را از معیارهای انتخاب ناشرین برتر نام برده بود.
ابراهیمی از عدم عضویت در بیش از ۳ ناشر ثبت شده نزد سازمان و نهادهای مالی بعنوان عضو غیر موظف، حضور عضو غیر موظف مالی در ترکیب هیات مدیره، ارایه اطلاعات زودتر از موعد و افزایش در میزان تولید (برای ناشران تولیدی) و نیز افزایش درامد عملیاتی و سود آوری نیز جز ملاکهای اداره میز صنعت و رتبهبندی ناشران سازمان بورس اشاره کرده بود.
افزایش سرمایه و سود خالص یکی از دستاوردهای شرکت رایان هم افزا در سال ۱۴۰۱ بوده است. براساس گزارش هیات مدیره به مجمع عمومی عادی سالانه صاحبان سهام رایانهمافزا، این افزایش قابل توجه در ارقام مالی شرکت، نشانگر پیشرفت قابل توجه آن در دوره مورد بررسی است.
رایانهمافزا در سال ۱۴۰۱
رایانهمافزا، به عنوان یکی از بازیگران اصلی بازار سرمایه در ایران، همواره تمایل به گسترش و توسعه فعالیت خود داشته است. بنابر گزارش ارائه شده، سرمایه شرکت رایان هم افزا از ۲۰۰ میلیارد ریال به ۳۵۰ میلیارد ریال افزایش یافته است که این افزایش نشانگر تمایل شرکت به گسترش و توسعه فعالیتهای خود در بازار است.
سود خالص شرکت نیز در این دوره بهبود یافته و از مبلغ ۸۲۴ میلیارد ریال به ۸۹۱ میلیارد ریال افزایش یافته است که این دستاورد ناشی از عملکرد مطلوب شرکت در مدیریت هزینهها و بهرهوری بیشتر است.
علاوه بر سود خالص، سود عملیاتی شرکت نیز در دوره مذکور، درصد رشد داشته که با یک رقم قابل توجه از ۱۰۸۸ میلیارد ریال به ۱۲۱۳ میلیارد ریال افزایش یافته است. این افزایش سود عملیاتی حاصل از عملکرد بهتر و کسب درآمد بیشتر در فعالیتهای اصلی شرکت است.
محصولات جدید رایانهمافزا منجر به روند صعودی کسبوکار شرکت و افزایش فروش محصولات و خدمات، درآمد عملیاتی شرکت نیز به طور قابل توجهی افزایش یافته است و از ۱۹۳۹ میلیارد ریال به ۲۵۵۵ میلیارد ریال افزایش یافته است.
تبادل نظر