اثرگذاری نرخ ارز ۳۸ هزار تومانی باید در بازه زمانی ۳ تا ۶ ماه مورد بررسی قرار بگیرد.
فردای اقتصاد: این کارشناس بازار سرمایه معتقد است در صورتی که مصوبه دولت در حوزه نرخ خوراک برای ۶ سال آینده ثابت بماند طبعا این رویداد مثبت خواهد بود.
پوریا خالدیان در برنامه روز دوشنبه بورسان عنوان کرد: ، تقریبا از سال ۱۳۹۲ مشکلات پیرامون نرخ خوراک پتروشیمیها وجود داشته و هر سال با مشکلات متعددی در این زمینه مواجه هستیم.
وی افزود: کسری بودجه دولت و سیاستهای این نهاد در قبال چگونگی پوشش کسری بودجه طبیعتا میتواند در افزایش بار مالیاتی و هزینههای شرکت خود را نمایان کند. حال باید دید که آیا فرمول برای بلند مدت ثابت میماند یا خیر.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص این که آیا نرخ خوراک ۵۷۰۰ تا ۶ هزار تومان برای پتروشیمیها جذاب است یا خیر، گفت: این که نرخ ۵۷۰۰ تا ۶ هزار تومان برای پتروشیمیها ایجاد جذابیت میکند یا خیر موضوعی است که باید در کنار نرخ فروش محصولات مورد بررسی قرار بگیرد.
وی افزود: نرخ دستوری گاز باعث شد در مقطعی تولید متانول توجیه اقتصادی نداشته باشد.
به گفته خالدیان، افزایش نرخ دلار پتروشیمیها میتواند به بهبود روند آتی منجر شود، به شرطی که در کنار افزایش نرخ گاز اجازه تغییرپذیری نرخ دلار حوالهای هم به شرکتهای پتروشیمی داده شود.
اکنون به نظر میرسد شرکتهای پتروشیمی ارز صادراتی خود را در محدوده ۳۸ تا ۴۰ هزار تومان مبادله میکنند.
خالدیان ادامه داد: اثرگذاری نرخ ارز ۳۸ هزار تومانی باید در بازه زمانی ۳ تا ۶ ماه مورد بررسی قرار بگیرد. بعید به نظر میرسد این تصمیمگیری باعث شود ارزآوری شرکتهایی که شاهرگهای ورود دلار به اقتصاد کشور هستند تحت تاثیر منفی قرار بگیرد.
احتمالا به ترتیبی با این شرکتها مکاتبه خواهد شد تا بتوانند به ارزآوری بپردازند.
این تحلیلگر بازار سرمایه گفت: نرخ جدید دلار برای شرکتهای پتروشیمی در بدبینانه حالت تداوم حفظ وضع موجود است.
زمانی که موضوع نرخ خوراک مطرح میشود در مقابل در حوزه نرخ ارز سقف خاصی مطرح نیست و نرخهای بالاتر دور از انتظار نخواهد بود.
وی تصریح کرد: نرخ ارز به عنوان یکی از اصلیترین درایورهای بازار سهام تلقی میشود. در حوزه سیاسی شرایط به گونهای است که اخباری مبنی بر شکست توافق برجام به گوش نمیرسد. اکنون نگاه تحلیلگران بازار به تصمیماتی است که دولت به خصوص در ۶ ماه دوم سال اتخاذ میکند.
در برنامه امروز بورسان، پوریا خالدیان کارشناس بازار سرمایه به تشریح وضعیت جاری و چشمانداز آتی معاملات در بازار سهام پرداخت. در ادامه هم شهلا حیدری تحلیلگر بازار سرمایه وضعیت صنعت غذایی را مورد بررسی قرار داد.