۲۰ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۵
چالش وسرمد با حذف ارز ترجیحی

بیمه سرمد که با نماد «وسرمد» در بورس تهران معامله می‌شود، در بهار ۱۴۰۱ توانست پس از دو فصل شناسایی زیان، خود را به سود مناسبی برساند.

فردای اقتصاد: شرکت بیمه سرمد که در تمامی حوزه‌های بیمه‌ای فعالیت دارد، بیشترین فعالیت خود را به بیمه درمانی اختصاص داده است که می‌تواند در ادامه او را با چالش‌های مهمی مواجه کند. این شرکت طی ۳ مرحله افزایش سرمایه در یک سال گذشته، سرمایه خود را به ۴۸۰ میلیارد تومان رسانده است که در حال حاضر ارزش بازاری بالغ بر ۱۲۸۰ میلیارد تومان دارد و سهم آن در بازار پایه تابلوی زرد فرابورس با قیمتی حوالی ۲۶۵ تومان معامله می‌شود. این نماد طی یک ماه گذشته بازدهی منفی ۲.۵۱ درصد را به ثبت رسانده است.

نگاهی به تاریخچه «وسرمد»

شرکت بیمه سرمد در تاریخ ۱۸ شهریور سال ۱۳۹۲ با سرمایه ۴۰۰ میلیارد ریال طی شماره ۴۴۴۰۶۷ در اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری تهران به ثبت رسید و در تاریخ اول آبان ماه ۱۳۹۲ مجوز فعالیت خود در تمامی رشته‌های بیمه‌ای را از بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران اخذ و فعالیت خود را به عنوان یک شرکت خصوصی آغاز کرد. دفتر اصلی این شرکت در تهران قرار دارد و با ۳۶ شعبه فعال در سراسر کشور فعالیت می‌کند.

سهامداران اصلی این شرکت را یک شخص حقیقی با مالکیت ۱۸.۴۸ درصدی، شرکت آرمان اندیشان رستاک با مالکیت ۱۷.۱۹ درصدی، موسسه توسعه همیاری سپهر با ۱۶.۴۵ درصد و گروه مالی سپهر «وسپهر» با ۱۴.۴۷ درصد مالکیت، تشکیل می‌دهند.

رشد فصلی درآمدهای عملیاتی «وسرمد»

صورت‌های مالی شرکت‌های بیمه‌ای به دلیل ماهیتی که این صنعت دارد، متفاوت از دیگر گزارش‌های مالی مرسوم برای شرکت‌های تولیدی و خدماتی است. صورت‌های مالی شرکت‌های بیمه‌ای در حال حاضر بر اساس استاندارد حسابداری شماره ۲۸ (فعالیت‌های بیمه‌ای) و طبق نمونه‌های مصوب شورای عالی بیمه تهیه و ارائه می شود.

مهم‌ترین متغیرهای موجود در صورت‌های مالی شرکت‌های بیمه‌ای مربوط به بخش درآمدهای بیمه‌ای، هزینه‌ خسارت‌های پرداختی، هزینه‌های بیمه‌ای، سرمایه‌گذاری‌های شرکت و در بازه کنونی روند موجودی نقد این شرکت‌هاست. در این بین متغیری به نام «هزینه حق بیمه اتکایی واگذاری» است. بیمه اتکایی عملی است که به موجب آن بیمه گر (شرکت بیمه) شخص دیگری را (اتکاگر) برای تقبل تعهدهای مالی که در قبال بیمه گذاران خود دارد شریک و سهیم می‌کند. شرکت‌های بیمه اتکایی در مقابل دریافت قسمتی از حق بیمه‌های شرکت‌های بیمه متعهد می‌شوند بخشی از خسارت‌های احتمالی مربوط به بیمه‌نامه یا بیمه نامه‌های صادره توسط شرکت بیمه طرف قرارداد را جبران کنند. این بیمه ابزاری برای توزیع ریسک به شمار می‌آید.

نگاهی به «حق بیمه سهم نگهداری» که برآیندی از حق بیمه صادره و مقدار هزینه بیمه ،بیمه اتکایی واگذاری است، در بیمه سرمد نشان می‌دهد که شرکت طی چند فصل گذشته توانسته روند رو به رشدی را تجربه کند به طوری که در بهار ۱۴۰۱ با ثبت عدد ۵۸۶ میلیارد تومانی، رشد ۶۱ درصدی را رقم زده است.

چالش «وسرمد» با حذف ارز ترجیحی
درآمد حق بیمه سهم نگهداری «وسرمد»

حرکت «وسرمد» از زیان به سود

وضعیت سودآوری وسرمد در سال گذشته با چالش‌های زیادی همراه بود که شرکت را به ثبت زیان‌های زیادی سوق داد و باعث شد شرکت در انتهای سال ۱۴۰۰ با زیان انباشته ۲۳۵ میلیارد تومانی مواجه شود درحالی که طی سال‌های گذشته از سود انباشته معقولی برخوردار بود. در بهار سال جاری اما شرایط برای این شرکت تغییر کرد و بیمه سرمد توانست با شناسایی سود نزدیک به ۹۷ میلیارد تومانی بخشی از زیان‌های گذشته خود را جبران کند و در حال حاضر زیان انباشته خود را به ۱۵۳ میلیارد تومان کاهش داده است.

افزایش درآمدهای حق بیمه صادر شده در کنار کاهش برخی هزینه‌های عمومی و مالی در اولین فصل سال ۱۴۰۱ باعث شده است که شرکت بتواند با بهبود عملیاتی و مالی همراه شود تا پس از یک سال سخت، امیدها به روند رو به رشد این شرکت افزایش یابد.

چالش «وسرمد» با حذف ارز ترجیحی
سودآوری فصلی «وسرمد»

مسیر سخت در انتظار «وسرمد»

حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی در سال جدید خبر خوبی بود که بسیاری از شرکت‌های درگیر با این ارز را منتفع کرد. صنعت دارو نیز یکی از این گروه‌ها بود که البته پس از کش و قوس‌های فراوان و البته با وضع شرایطی خاص بر این روند مثبت سوار شد.

حذف ارز ترجیحی برای گروه دارو به شکلی اتفاق افتاد که افزایش هزینه داروها بر عموم مردم تحمیل نشود. این موضوع که در نگاه اول ارتباطی با شرکت‌های بیمه‌ای ندارد، در پس پرده می‌تواند مشکلاتی را برای این شرکت‌ها ایجاد کند. طبق این روند، قرار شد که مابه‌تفاوت ایجاد شده در قیمت داروها با طرحی به نام «دارویار» از طریق دولت و توسط بیمه‌های درمانی جبران شود که نگرانی از احتمال افزایش مطالبات شرکت‌های بیمه‌ای از دولت را تا حد زیادی بالا ببرد. این شرکت‌ها در سال‌های گذشته نیز مطالبات زیادی از دولت و به طور مشخص تامین اجتماعی داشتند که با شرایط ایجاد شده می‌تواند بسیار افزایش یابد.

موجودی نقد در شرکت‌های بیمه‌ای متغیری بسیار بااهمیت است زیرا این شرکت‌ها به دلیل ماهیتی که دارند هر زمان احتمال دارد که به پول نقد برای پرداخت خسارات نیاز داشته باشند. از سمت دیگر سرمایه‌گذاری‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت بیمه‌ها از متغیرهای مهم برای سودآوری آن‌هاست که می‌تواند در آینده با نوسانات زیادی همراه شود. نگاهی به روند موجودی نقد بیمه سرمد نشان می‌دهد که این شرکت در بهار ۱۴۰۱ نیز با مشکلات زیادی همراه بوده است. این شرکت در زمستان سال گذشته توانسته بود با افزایش ۳۳.۷ میلیارد تومانی نقدینگی خود که بیشتر به بخش عملیاتی نیز مرتبط بود، موجودی پایان دوره خود را در انتهای سال ۱۴۰۰ به ۵۷.۵ میلیارد تومان برساند. در فصل بهار سال جاری اما شرایط برای شرکت تغییر کرده است و بخش قابل توجهی از موجودی نقد شرکت که عددی بالغ بر ۳۷.۱ میلیارد تومان بود کاهش یافت تا در پایان بهار موجودی نقد آن به تنها ۲۰.۴ میلیارد تومان برسد.

چالش «وسرمد» با حذف ارز ترجیحی
موجودی نقد «وسرمد»

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha