ایرنا: کارشناس صنعت خودرو گفت: سه میلیون دلار ارز برای واردات تاکسیهای برقی به شرکتهای خودروساز اختصاص یافته است که باید تا پایان امسال ۶۰ درصد تعهدات خود را عملیاتی کنند.
«حسن کریمی سنجری» امروز (سهشنبه) در نشست «توسعه حملونقل خودروهای برقی در کشور، بایدها و سیاستها» اظهارکرد: واردات این خودروها توسط شرکتهای خودروسازی مختلف انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه سند توسعه صنعت خودروهای برقی تدوین میشود، گفت: این سند با همکاری مرکز پژوهشهای مجلس و موسسه پژوهشهای اتاق بازرگانی تدوین خواهد شد.
کارشناس صنعت خودرو افزود: در کنار این سند، سند تحول صنعت خودرو را داریم که نقش مهمی در تحولات صنعت ایفا خواهد کرد.
وی با تاکید بر تامین زیرساختهای خودروهای برقی در کشور، ادامهداد: در سند توسعه صنعت خودروهای برقی به موضوعات مختلفی از جمله تامین زیرساخت، تامین انرژی و برق مورد نیاز، ظرفیتهای کشورمان در حوزه تولید خودروها و باتریهای برقی، استانداردها، مدل اقتصادی و استفاده از تجارب کشورهای دیگر در تامین خودروهای برقی پرداخته میشود.
کریمی سنجری اضافهکرد: یکی از مهمترین موضوعات در حوزه خودروهای برقی، بحث باتری است که اقدام به تولید و توسعه باتری با شرکت صبا باتری و وزارت دفاع کردهایم تا قیمت تمام شده مناسب تری را شاهد باشیم، همچنین از سدیم به جای لیتیوم استفاده کنیم.
کارشناس صنعت خودرو عنوانکرد: در بحث خودروهای برقی باید علمی وارد شویم و تامین زیرساختها در اولویت باشد.
تعرفه برق خانگی خودروهای برقی ۱۵ میلیون تومان است
در این همایش، «مجید جلیلی» رئیس گروه پژوهش فناوری موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی اظهارکرد: اگر هر خودرو برقی در هر کیلومتر ۲۰۰ وات برق مصرف کند، براساس تعرفه برق خانگی سالیانه هزینه آن ۱۵ میلیون تومان میشود که از این مبلغ چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان باید توسط مصرفکننده پرداخت شود و بقیه توسط دولت به صورت یارانه پرداخت میشود.
وی ادامهداد: در کشور ما بهطور متوسط پیمایش یک خودرو در طول سال حدود ۱۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر است که هزینه مصرف بنزین آن بر اساس قیمت فوب خلیج فارس در سال ۶۰ میلیون تومان میشود؛ از این رقم ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان آن توسط مصرفکننده و بقیه توسط دولت پرداخت میشود.
تبادل نظر