۱۵ آذر ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۶
مردان باید به همسران خانه‌دار حقوق بدهند؟

در عصر فعلی مرتب از حقوق زنان در جامعه صحبت می‌شود و از حق نگذریم نمایندگان مجلس و دولت برای رفاه بیشتر بانوان طرح‌ها و قوانینی را در نظر گرفته‌اند.

همشهری آنلاین: علاوه بر جامعه، زنان در خانواده خود هم از حقوقی برخوردار هستند که شاید کمتر بانویی از آنها خبر داشته باشد. حقوقی که گرفتن شان طبق احکام شرعی است و چشم پوشی از آنها سعادت دنیا و آخرت شان را تضمین می‌کند. زهرا نوری وکیل پایه یک دادگستری درباره این موضوع اطلاعات ارزنده‌ای به بانوان ارائه می‌دهد. زنان بعد از ازدواج در خانه همسر خود مایه آرامش خانواده هستند. مسئولیت آنها با مادر شدن روز به روز بیشتر می‌شود بدون اینکه دستمزدی دریافت کنند. به گفته زهرا نوری وکیل پایه یک دادگستری، دین اسلام برای زن حقوقی را در نظر گرفته است. مهریه، نفقه و اجرت المثل که هر کدام شرایط خود را دارند. او می‌گوید: «مهریه عندالمطالبه است. در واقع هدیه‌ای از سوی مرد که به زن تعلق می‌گیرد و هر زمان بخواهد می‌تواند از همسرش بگیرد. البته خیلی از آقایان تصور می‌کنند مهریه را زمانی باید پرداخت کنند که زندگی مشترکشان به پایان رسیده باشد.» گرفتن مهریه حق یک زن است اما باید توجه داشت، این هدیه تعیین شده با توجه به وسع مالی مرد در نظر گرفته شود. متاسفانه سنت بدی که در جامعه ما باب شده و اغلب خانواده‌ها به بهانه حفظ ارزش والای دخترشان مهریه سنگین انتخاب می‌کنند.

زن وظیفه‌ای ندارد در خانه کار کند

نفقه، حق دیگری که به زن تعلق دارد و فقط منوط به خوراک و تغذیه او نمی‌شود. بلکه تهیه پوشاک، تامین نیازهای عاطفی و درمانی او را هم دربر می‌گیرد. نوری در این باره می‌گوید: «هیچ چیز به اندازه تهیه مایحتاج خانواده و تامین رفاه و آسایش همسر و فرزندان مرد را خوشحال نمی‌کند. بیشتر آقایان همه تلاش خود را می‌کنند تا بهترین‌ها را برای خانواده خود فراهم کنند. بنابراین دادن نفقه به صورت خودکار داده می‌شود.»اما اجرت المثل، حق دیگری از زن که بر گردن مرد است. اجرت المثل در واقع وجهی است که مرد برای تشکر از زحماتی که همسرش در خانه می‌کشد به او می‌دهد. نوری ادامه می‌دهد: «در دین اسلام زن وظیفه‌ای ندارد در خانه کار کند. اما از آنجا که عشق و علاقه به همسر و فرزندان دارد برای رفاه خانواده از جان مایه می‌گذارد.»

نسبت به شوهر خود گذشت داشته باشید

نوری کامل و جامع به حقوق زن در خانواده اشاره می‌کند اما آنچه این وکیل پایه یک دادگستری به آن اشاره می‌کند، نقش مهم زن و مادر در خانواده است. کسی که با فداکاری به تربیت فرزندان رسیدگی کرده و اسباب آسایش همسرش را فراهم می‌کند. او می‌گوید: «حقوق زن در خانه همسر بر کسی پوشیده نیست. اما مواردی که گفته شد نباید عاملی باشد تا بانوان ما برای گرفتن حق خود شیرازه زندگی خود را از هم بپاشند و چیزهایی را طلب کنند که مرد نتواند تامین کند.» همان دین اسلامی که درباره حقوق زنان در خانواده قوانینی را تعیین کرده، به ثواب خوب همسرداری هم اشاره‌ای دارد. اینکه اگر یک زن در خانه همسر، خوب شوهرداری کند، گویی در راه خدا جهاد کرده است. اگر در این حال بمیرد مقام شهید را دارد. یک زن چنانچه سکان زندگی را خوب به‌دست گیرد و مایه آرامش همسرش باشد، نه تنها خود به کامیابی می‌رسد که اعضاء خانواده هم به تعالی خواهند رسید.

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha