ایلنا: سعید موتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودروی تهران از تداوم رکود بر بازار خودرو خبر داد و گفت: عرضه و تقاضا در یک ماه گذشته حرکت چشمگیری را تجربه نکرده و تنها تغییر قابل توجه در این مدت افزایش قیمت دو خودرو به دلیل فاکتور نشدن آنها و محدود شدن عرضهشان بوده است.
وی افزود: خودروهای پژو پارس معمولی و TU۵ و هایما S۷ در یک ماه گذشته افزایش قیمت داشتند. پژوی معمولی ۱۰ میلیون و TU۵ حدود ۲۵ میلیون گرانتر شدند و هایما ۷۰ میلیون افزایش قیمت داشته است، به این ترتیب هایما از یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون به یک میلیارد و ۴۲۰ میلیون تغییر قیمت داده، TU۵ نیز ۶۲۰ میلیون بود که اکنون ۶۵۵ میلیون شده و پژو پارس ۵۰۵ میلیون بود که ارزش کنونی آن به ۵۱۵ میلیون تومان رسیده است.
موتمنی در پاسخ به اینکه خبر عرضه قطعی واردات خودرو از سوی وزارت صمت تکانهای به بازار وارد آورده یا نه گفت: عرضه خودروهای وارداتی همچنان محدود است و اگر ۴۰ هزار خودرویی که گفته شده به بازار وارد میشود، در سه ماه آینده میتوانیم شاهد تغییراتی باشیم.
رئیس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو اظهار کرد: مشکل امروز بازار خودرو کمبود کالاست. قرار بود امسال یک میلیون و ۲۰۰ هزار خودرو در کشور تولید شود که این امر محقق نشد و اگر میشد امروز شاهد تاثیرات آن در بازار بودیم و بازار مبتلا به به کمبود کالا نبود. البته که امروز هم واردات با هدف تعدیل بازار و جبران کمبود انجام میشود.
وی درباره تاثیر تولید و واردات خودروهای برقی و تاثیر آن بر بازار گفت: اجرای این ایده خوب اما زمانبر است و نمیتوان موضوع تعدیل بازار را معطل تامین و عرضه این خودروها نگه داشت.
موتمنی در نهایت نکاتی را در مورد خرید خودروهای وارداتی یادآور شد و بر توجه به آنها به هنگام خرید این اقلام تاکید کرد؛ به گفته این کارشناس درحالحاضر پیشفروش خودروهای وارداتی امری به کل بیمعناست و حتی شرکتهایی که مجوز واردات خودرو را دریافت کردهاند، خود نمیتوانند خودرو بفروشند و این خودروها تنها از طریق سامانه وزارت صمت به فروش میرود، همچنین پیشفروش هر گونه خودروی وارداتی و حتی داخلی در خارج از سامانه یادشده غیرقانونی به شمار میآید.
موتمنی در خرید خودروهای لیزینگی توجه به اینکه این خودروها مجوز بانک مرکزی داشته باشد را مهم دانست، وی همچنین بر ممنوعیت خرید و فروش خودروهای گذر موقت تاکید کرد.
تبادل نظر