فردای اقتصاد - مدیر عامل یک شرکت خدمات دهنده اینترنتی معتقد است که دلیل ناکامی و عقب ماندگی صنعت ارتباطات ثابت انحصار شرکت مخابرات است.
محمد حسن شانه ساز زاده میگوید تجهیزات VDSL شرکتش که میتواند سرعت اینترنت مشترکان را بین ۱۰ تا۱۵ برابر بیشتر کند و به ۸۹ تا ۹۰ مگابیت بر ثانیه برساند حدود چهارسال است در انبار مانده اما به دلیل عدم همکاری مخابرات عملا توسعه متوقف شده است.
مدیرعامل شاتل گفت: شرکت مخابرات نه سرمایهگذاری میکند و نه همکاری و نه خود را ملزم به اجرای قوانین میداند.
به گفته شانه ساز زاده ما در دولت قبل نمیتوانستیم در حوزهی فیبر خیلی فعالیت کنیم اما در دولت جدید، استفاده از سرویس FTTx مطرح است و سیاستهای حمایتی خوبی برای آن دیده شده است اما متاسفانه ما درگیر مذاکره با شهرداریها با سلایق گوناگون برای اجرای این پروژه هستیم.
شانه ساززاده میگوید: ما فقط از دو راه میتوانیم این سرویس را به مردم برسانیم. یا به صورت زمینی که نیاز به مجوز حفاری دارد و شهرداریها باید مجوزهای لازم را در اختیار ما قرار دهند یا این که به صورت هوایی، از طریق تیرهای چراغ برق که ما باید با شرکت توانیر همکاری کنیم.
شهرداری فرایند مذاکرهی بسیار طولانی دارد. ما با اکثر شهرداریها بیش از چند سال است که در حال مذاکره هستیم. خوشبختانه همین اواخر توانستیم با چند شهرداری به توافق برسیم و کار را پیش ببریم. مثل: قم، قزوین، مشهد و ...
او افزود: تمام ارکان جامعه باید قبول کنند که زیرساختهای ICT چقدر به تولید ملی کمک میکند و چقدر میتواند به عنوان موتور پیشران اقتصاد کشور ایفای نقش کند.
اما متاسفانه این را بسیاری از نهادها به عنوان یک مرکز درآمدی میبینند. شهرداری و توانیر هم به دنبال درآمد کلان از این حوزه هستند.
او در ادامه میگوید: یکی دیگر از مشکلات ما قیمت بسیار پایین تعرفههایمان نسبت به بازار جهانی است. این تعرفهها یک چهلم افغانستان، یک سیام امارات و یک چهلم آمریکاست. درحالیکه قیمت پهنای باندی که ما میخریم بسیار گران است. در حال حاضر ما هر مگ پهنای باند را نزدیک به ۲ دلار خریداری میکنیم. درصورتیکه همین پهنای باند در کشورهای دیگر نزدیک به ۱۰ سنت (۳ هزار تومان) است. خرید ما از نهاد دولتی ۲۰ برابر قیمت جهانی است اما قیمت کاربر نهایی خیلی پایینتر است.
تبادل نظر