تسنیم: شورایعالی آموزش و پرورش حداکثر سن ورود به دانشگاه فرهنگیان را ۲۲ سال تعیین کرده است اما هیات عمومی دیوان عدالت اداری بهتازگی شرط سن ورود به دانشگاه فرهنگیان را ابطال کرده است.
با وجود این، وزارت آموزش و پرورش تا امروز رأی دیوان عدالت اداری را اجرا نکرده است و همچنان پذیرش دانشجو در دانشگاه فرهنگیان از طریق کنکور ۱۴۰۳ دارای شرط سن است.
وزارت آموزش و پرورش دلیل عدم اجرای رأی دیوان عدالت اداری را، مصوبه جدید شورایعالی انقلاب فرهنگی مبنی بر تعیین شرط سن برای ورود به دانشگاه فرهنگیان میداند اما تا امروز مصوبهای از سوی شورایعالی انقلاب فرهنگی در این رابطه ابلاغ نشده است.
حذف شرط سن ورود به دانشگاه فرهنگیان بهزودی
حسینعلی حاجیدلیگانی؛ عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی بهتازگی با تأکید بر اینکه آن دسته از داوطلبان کنکور که بهدلیل شرط سنی نتوانستهاند در کنکور دانشگاه فرهنگیان شرکت کنند، بهزودی امکان ثبتنام پیدا خواهند کرد، گفت: وزارت آموزش و پرورش هنوز حکم دیوان عدالت اداری در خصوص حذف سن ورود به دانشگاه فرهنگیان را اجرا نکرده است و با پیگیریهایی که در مجلس کردیم، این وزارتخانه متعهد به تمکین از رأی دیوان عدالت اداری شد.
اما در این رابطه، هامون گلمحمدی یکی از داوطلبان ورود به دانشگاه فرهنگیان با ۲۸ سال سن که بهدلیل قرار دادن شرط سنی ۲۲ سال برای پذیرش در دانشگاه فرهنگیان به دیوان عدالت اداری شکایت کرده است؛ درباره شکایت خود به تسنیم گفت: آذر سال گذشته شکایتی از شرط سن ورود به دانشگاه فرهنگیان را در دیوان عدالت اداری ثبت کردم و ۹ ماه طول کشید تا پرونده شکایت در هیات عمومی دیوان بررسی شود، در نهایت پرونده ۲۰ تیر ۱۴۰۲ در جلسه هیات عمومی رسیدگی شد و ۱۴ مرداد به ابطال شرط سن ورود به دانشگاه فرهنگیان رأی دادند که این رأی به وزارت آموزش و پرورش ابلاغ شد.
وی افزود: دو هفته بعد از ابلاغ رأی یعنی ۲۸ مرداد دفترچه انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۲ منتشر شد و مطابق ماده ۹۳ قانون دیوان عدالت اداری، طرف شکایت بهمحض ابلاغ رأی هیات عمومی دیوان باید آن را اجرا کند اما این موضوع در کنکور ۱۴۰۲ اجرا نشد بنابراین ۳۲ نفر از داوطلبان، اوایل شهریور شکایت جمعی ثبت کرده درخواست اعمال ماده ۹۲ قانون دیوان عدالت اداری را داشتند.
ماده ۹۲ قانون دیوان عدالت اداری اشاره میکند: «چنانچه مصوبهای در هیات عمومی ابطال شود، رعایت مفاد رأی هیات عمومی در مصوبات بعدی، الزامی است. هرگاه مراجع مربوط، مصوبه جدیدی مغایر رأی هیات عمومی تصویب کنند، رئیس دیوان موضوع را خارج از نوبت و فقط با دعوت نماینده مرجع تصویب کننده، در هیات عمومی مطرح میکند.»
گلمحمدی گفت: بنده آذر سال گذشته به شعبه اجرای احکام دیوان عدالت مراجعه و پرونده را بررسی کردم که تمام مراحل در پرونده ثبت بود، وزارت آموزش و پرورش از همان ابتدا که رأی هیات عمومی دیوان عدالت اداری ابلاغ شد، درخواست اعمال ماده ۹۱ قانون برای تجدیدنظر را داشت اما در پرونده اثری از اعمال ماده ۹۱ نبود و کارشناس گفت «احتمالاً درخواست توسط دیوان عدالت اداری رد شده است چون اگر وارد فرآیند قضایی میشد باید نسخهای از آن در پرونده میبود.»، همچنین وزارت آموزش و پرورش نامههای بسیاری را درباره اجرای رأی به شعبه اجرای احکام نوشته بود.
وی ادامه داد: وقتی مشاهده کردیم رأی هیات عمومی دیوان عدالت اجرا نمیشود، دوباره تعدادی از داوطلبان شکایت کرده درخواست اعمال ماده ۹۲ قانون را داشتند و طبق آخرین خبری که شنیدیم، درخواست اعمال ماده ۹۲ پذیرفته شده است و احتمالاً سهشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۲ بررسی خواهد شد.
گلمحمدی درباره مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی برای تعیین شرط سن ورود به دانشگاه فرهنگیان گفت: متأسفانه هیچ راه ارتباطی با شورایعالی انقلاب فرهنگی وجود ندارد و موضوعات را اطلاعرسانی نمیکنند، با شورا هم تماس گرفتیم اما پاسخی ندادند، فقط میدانیم ستاد تعلیم و تربیت شورایعالی انقلاب فرهنگی، مصوبهای درباره شرایط و ضوابط ورود به شغل معلمی از طریق دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی داشته اما هنوز در صحن شورا مطرح و تصویب نشده است.
وی متذکر شد: مسئولان آموزش و پرورش گفتهاند که منتظر ابلاغ مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی هستند اما یک سؤال مطرح است و آن اینکه؛ حتی در صورت ابلاغ مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی، مگر قانون عطف به ماسبق میشود؟!
تبادل نظر