۱۹ تیر ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۲
افتتاح رسمی فاز نخست نیروگاه خورشیدی گروه فولاد مبارکه

فاز نخست نیروگاه خورشیدی گروه فولاد مبارکه از طریق ویدئوکنفرانس توسط رئیس‌جمهور و با حضور وزیر صمت به صورت رسمی افتتاح شد.

به گزارش فردای اقتصاد، فاز اول نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه به ظرفیت ۱۲۰، به‌عنوان بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور، لحظاتی قبل از طریق ویدئوکنفرانس توسط رئیس‌جمهور و با حضور وزیر صمت، استاندار اصفهان، معاونین وزارت صمت، نماینده مردم مبارکه در مجلس، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه و جمعی از معاونین و مدیران این گروه صنعتی افتتاح شد.

بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور و بیست و پنجمین نیروگاه خورشیدی جهان به همت شرکت فولاد مبارکه در کوهپایه اصفهان و با هدف تولید ۶۰۰ مگاوات برق خورشیدی احداث شده است که امروز پنجشنبه ۱۹ تیر فاز اول آن با ظرفیت ۱۲۰ مگاوات با حضور برخط مسعود پزشکیان، رئیس جمهور و محمد اتابک، وزیر صمت، مهدی جمالی‌نژاد، استاندار اصفهان و مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه و جمعی از نمایندگان مجلس به بهره‌برداری رسید.

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور در آیین  افتتاحیه این نیروگاه خورشیدی اظهار کرد: پس از ۱۲ روز تهاجم ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی، با آرزوی طول عمر با عزت و برکت برای مقام معظم رهبری، لازم می‌دانم از تمامی عزیزانی که در این زمینه سرمایه‌گذاری کرده‌اند، از جمله پیمانکاران، مدیران و مسئولین، قدردانی کنم.

وی از وزیر نیرو، وزیر صنعت، معدن و تجارت و گروه فولاد مبارکه که در این مسیر پیش‌قدم شده و سرمایه‌گذاری‌های لازم را انجام داده‌اند، سپاسگزاری کرد.

رئیس جمهور در ادامه تصریح کرد: اکنون با استعانت از خداوند متعال و با یاد شهیدان عزیزمان، پروژه ۱۲۰ مگاواتی آفتاب شرق فولاد مبارکه را افتتاح کنید. با ذکر صلواتی بر محمد و آل محمد، و در ظل توجهات حضرت ولی عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) و پیرو عمل به منویات مقام معظم رهبری در سال سرمایه‌گذاری برای تولید، فاز اول این پروژه را به بهره‌برداری می‌رسانیم.

تقویت امنیت انرژی کشور و ساختن آینده ای پاک برای نسلهای بعدی با نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه

سیدمحمد اتابک، وزیر صمت در آیین افتتاح فاز اول نیروگاه خورشیدی گروه فولاد مبارکه نیز گفت: این طرح باعث افزایش دسترسی به انرژی خواهد شد و فراتر از تولید برق خواهد بود. نیروگاه خورشیدی آفتاب شرق فولاد مبارکه گامی موثر جهت کاهش وابستگی به سوخت فسیلی، کاهش گازهای گلخانه‌ای و تقویت امنیت انرژی کشور و ساختن آینده ای پاک برای نسلهای بعدی است.

تأمین برق پایدار برای صنایع، نه‌تنها یک ضرورت اقتصادی، بلکه یک تعهد ملی است

در همین حال، سید عباس حسینی، مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت صمت که پیش از نیز به‌عنوان مدیر یک واحد فولادی در صنعت فولاد فعالیت داشته و با دغدغه‌های فعالان این صنعت آشناست، با اشاره به چالش تأمین برق صنایع اعلام کرد: مذاکراتی با وزارت نیرو برای قطع نشدن برق صنایع خودتأمین انجام شده و وزارت صمت تلاش خود را به‌کار گرفته تا مانع قطع برق این صنایع شود.

به گفته مدیرکل حوزه وزارتی وزارت صمت، در تلاش هستیم تا برق صنایع، به‌ویژه برق صنایع فولادی‌ قطع نشود که در این راستا مذاکراتی با وزارت نیرو انجام شده و حتی آقای نعمت‌زاده، وزیر سابق صمت، مسئول پیگیری این موضوع شده‌اند؛ قرار است امروز پنج‌شنبه ۱۹ تیرماه، فاز نخست نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی گروه فولاد مبارکه افتتاح شود، پروژه‌ای که در نوع خود یکی از بزرگ‌ترین نیروگاه‌های خورشیدی کشور محسوب می‌شود و گامی مهم در مسیر خودتأمینی انرژی و تحقق «فولاد سبز» به‌شمار می‌رود.

وی خاطرنشان کرد: ۱۲۰ مگاوات برقی که با افتتاح فاز اول نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه وارد مدار می‌شود، برق مورد نیاز خود این مجتمع صنعتی را تأمین خواهد کرد؛ همچنین پیش‌بینی می‌شود با توجه به اقدامات فولاد مبارکه تا پایان سال جاری، این میزان افزایش یافته و وابستگی این شرکت به برق سراسری کمتر خواهد شد.

حسینی با اشاره به میزان برق خودتأمینی فولاد مبارکه اذعان داشت: هرگونه قطعی برقی که تولید فولاد مبارکه را نشانه برود و منجر به کاهش آن شود، برای وزارت صمت قابل قبول نیست، لذا ما در حال پیگیری جدی برای رفع این ناترازی و تأمین پایدار برق صنایع هستیم.

مشاور وزیر صمت در پایان تأکید کرد: تأمین برق پایدار برای صنایع، نه‌تنها یک ضرورت اقتصادی، بلکه یک تعهد ملّی است؛ بنابراین وزارت صمت با تمام توان در حال پیگیری این موضوع است تا تولید کشور از ناحیه انرژی آسیب نبیند.

۲۴۰ مگاوات برق خورشیدی فولاد مبارکه تا مهر امسال وارد مدار میشود

همچنین سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در حاشیه آیین افتتاح فاز اول بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری صداوسیما گفت: امروز توفیق داریم که با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و ارتباط زنده‌ای که با ریاست جمهور برقرار میشود، فاز اول نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه به ظرفیت ۱۲۰ مگاوات را به بهره‌برداری برسانیم و وارد مدار کنیم. کل سرمایه‌گذاری این پروژه ۳۰۵ میلیون یورو بوده و در فاز اول که در واقع امروز شاهد بهره‌برداری از آن هستیم؛ همچنین برای بخشی از فاز دوم تاکنون حدود ۵۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری انجام شده است.

به گفته زرندی، حرکت به‌سوی خود تأمینی به‌عنوان یکی از برنامه‌های جدی فولاد مبارکه است؛ سرمایه‌گذاری‌هایی که فولاد مبارکه در سال‌های گذشته انجام داده تاکنون با احتساب ۱۲۰ مگاواتی که امروز وارد مدار می‌شود، به‌میزان ۸۵۰ مگاوات توانسته‌ایم به‌صورت خودتأمینی وارد مدار کنیم و این در حالیست که تنها ۵۰ مگاوات از شبکه برق سراسری دریافت می‌کنیم.

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه تصریح کرد: دیماند مصرفی برق فولاد مبارکه، هزار و ۶۱۰ مگاوات است؛ در این مدت قطعی‌ها و ناترازی‌های انرژی چالش‌های جدی برای فولاد مبارکه به وجود آورده که امیدوارم با تدابیری که در نظر گرفته‌ایم بتوانیم با استفاده از برق خورشیدی به سمت تولید فولاد سبز حرکت کنیم؛ این اقدام ها از استراتژی‌های مهم فولاد مبارکه بوده و این دستاوردها مژده خوبی برای مردم کشورمان خواهد بود.

وی درباره زمان اتمام بهره برداری کامل این نیروگاه گفت: زمان‌بندی‌ اتمام بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور کاملاً مشخص و برنامه‌ریزی شده و ما برای انتهای تابستان و اوایل مهرماه به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کرده‌ایم که ۱۲۰ مگاوات دیگر را نیز وارد مدار کنیم؛ در حال حاضر پنل‌های فاز دوم نیز آماده شده و بخشی از اینورترهای آن در حال ترخیص است که انتظار می‌رود فرایند نصب آن تا مهرماه سال جاری انجام شود و بتوانیم فاز دوم را نیز تحویل شبکه برق سراسری دهیم.

به گفته زرندی، شرکت ایرانی مپنا به‌عنوان پیمانکار این نیروگاه انتخاب شده که در حوزه انرژی برق در کشورمان پیشگام است؛ این در حالی است که در جلساتی که با شرکت مپنا و متولیان امر صورت گرفته اساساً در فازهای بعدی سهم تجهیزات ایرانی افزایش می یابد و این راهبرد فرصت خوبی برای صنایع کشورمان است چراکه استراتژی کشور در حوزه انرژی حرکت به سمت احداث نیروگاه‌های خورشیدی و تولید انرژی‌های تجدیدپذیر است؛ از آن‌جایی‌که امروزه در دنیا تمامی فولادسازان به دنبال تولید فولاد سبز هستند، فولاد مبارکه این استراتژی را به‌طورجدی پیگیری و اجرایی می کند.

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: این راهبرد برای بخش خصوصی نیز فرصت بسیار مناسبی است که در حوزه تولید پنل‌های خورشیدی و سایر ملزوم ها این قبیل پروژه‌ها حضور و سرمایه‌گذاری بیشتری داشته باشند؛ این دقیقاً همان موضوعی است که فولاد مبارکه از آن حمایت و استقبال می‌کند، به همین منظور شرکت‌های داخلی را حمایت کرده‌ایم و همان‌گونه که تأکید کردیم در فازهای بعدی هم سهم بیشتری به حضور شرکت‌های داخلی خواهیم داد که آن‌ها نیز بتوانند با حضور پررنگ‌تری به اشتغال‌زایی داخلی و توسعه دانش فنی کشور در این حوزه کمک کنند.

آیین افتتاح نخست نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی گروه فولاد مبارکه به ظرفیت ۱۲۰ مگاوات امروز با حضور سید محمداتابک، وزیر صمت در اصفهان برگزار شد. با بهره‌برداری کامل از نیروگاه خورشیدی آفتاب شرق فولاد مبارکه می توان شاهد کاهش ۸۵۰ هزارتنی انتشار گاز دی‌اکسیدکربن بود.

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha