۸ مهر ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۲
شرایط دریافت سهام عدالت ۱۰ میلیون تومانی

۱۶ سال از اعطای سهام عدالت می‌گذرد؛ سهامی که در سال‌های اخیر با توجه به رشد قیمت و البته سودی که به دارندگانش داده باعث شده متقاضیان زیادی داشته باشد.

در سال‌های اخیر بارها وعده داده شد که به حدود ۲۰ میلیون نفر از مشمولان دریافت سهام که از دریافت آن جامانده‌اند سهام عدالت داده شود اما هر بار به دلیلی این اتفاق رخ نداده تا این که روز گذشته سخنگوی دولت در حاشیه جلسه هیات دولت از تصویب هیات وزیران برای واگذاری بخشی از سهام دولت در برخی از بانک‌ها و شرکت‌های دولتی به افراد فاقد سهام عدالت که تحت پوشش سازمان‌های حمایتی کمیته امداد، بهزیستی و مجموعه ایثارگران، هستند، خبر داد. طبق این مصوبه به چه تعدادی سهام عدالت داده می‌شود؟ و چند نفر دیگر در نوبت دریافت سهام عدالت خواهند بود؟ اگر شما از جاماندگان دریافت سهام عدالت در سال ۱۳۸۵ هستید و می‌خواهید بدانید که چه زمانی سهام عدالت دریافت می‌کنید، با ما همراه باشید.

جزییات اختصاص سهام عدالت ۱۰ میلیون تومانی جاماندگان، آیا شما جزو مشمولان دریافت هستید؟

طبق گفته‌های علی اکبر حیدری، سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت، به طور کلی جاماندگان سهام عدالت به دو گروه تقسیم می‌شوند.

گروه اول، گروهی هستند که در بازه زمانی توزیع سهام عدالت بین سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۲ مشمول دریافت سهام عدالت بودند و شناسایی شدند اما موفق به ثبت نام نهایی نشدند که با احتساب افرادی که دعوتنامه دریافت نکرده اند، حدود چهار میلیون نفر هستند.

گروه دوم هم افرادی هستند که توسط وزارت کار دولت قبل به عنوان شش دهک پایین درآمدی جامعه شناخته شده و سهام عدالت دریافت نکرده‌اند. در بین این افراد مشمولان نهادهای حمایتی شامل کمیته امداد و بهزیستی، روستانشینان، کارگران شاغل در کارخانه ها، کارگران تحت پوشش تامین اجتماعی و کارگران فصلی و ساختمانی نیز قرار دارند. تعداد گروه دوم نزدیک به ۱۶ میلیون نفر است.

ارزش سهام عدالت جاماندگان به ۱۰ میلیون تومان می‌رسد؟

بر اساس مصوبه روز گذشته هیات وزیران، مبلغ سهام مورد واگذاری به هریک از مشمولان معادل حداکثر ۱۰ میلیون تومان با اعمال ۵۰ درصد تخفیف به صورت اقساط سالانه و به مدت ۱۰ سال است. افراد مشمول این تصویب نامه، توسط نهادهای ذی ربط شناسایی و معرفی خواهند شد و احراز تخصیص ندادن سهام عدالت به آنان (در مقطع واگذاری سال ۱۳۸۵) برعهده سازمان خصوصی‌سازی خواهد بود. سازمان خصوصی‌سازی هم مکلف شد از طریق سازمان بورس و اوراق بهادار و تسویه وجوه، برای انتقال سهام به کد سهامداری هر یک از مشمولان اقدام کند. البته تازه سهام‌دار شده‌ها باید بدانند که سهام واگذار شده تا پایان مدت اقساط در وثیقه سازمان خصوصی‌سازی قرار خواهد گرفت و آزادسازی سهام موصوف پس از تسویه کامل اقساط و به صورت مرحله‌ای (طی ۳ سال به نسبت مساوی) انجام خواهد شد. همچنین سهامداران می‌توانند پس از پایان سال پنجم برای تسویه پیش از موعد و آزادسازی سهام خود اقدام کنند.

کدام بخش از جاماندگان سهام عدالت می‌گیرند؟

بر اساس، مصوبه هیات وزیران در جلسه چهارشنبه (ششم مهرماه ۱۴۰۱) وزارت اقتصاد مکلف شد از محل باقی‌مانده سهام متعلق به دولت در بانک‌های صادرات، ملت و تجارت، شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، شرکت مخابرات ایران و صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، نسبت به واگذاری مستقیم سهام به افراد فاقد سهام عدالت تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی اقدام کند. پس اگر شما تحت پوشش کمیته امداد یا سازمان بهزیستی هستید و تاکنون از قافله سهامداران عدالت جا مانده‌اید به زودی صاحب سهام می‌شوید البته این نکته را فراموش نکنید که به هیچ عنوان لازم نیست به جایی برای ثبت نام مراجعه کنید چون خود سازمان خصوصی سازی، اطلاعات شما را دارد. با این حال بد نیست بدانید طبق گفته‌های رئیس سازمان خصوصی‌سازی تعداد جاماندگان تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی سه میلیون و ۳۳۷ هزار و ۷۰۰ نفر هستند که از این تعداد حدود دو میلیون و ۲۵ هزار نفر تحت پوشش بهزیستی و حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر هم تحت پوشش کمیته امداد هستند.

تکلیف بقیه جاماندگان چیست؟

طبق گفته‌های رئیس سازمان خصوصی‌سازی در این مرحله حدود ۳ میلیون و ۳۳۸ هزار نفر سهام عدالت دریافت می‌کنند در حالی که حدود ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر دیگر از دریافت سهام عدالت جامانده‌اند. درباره این افراد هم رئیس سازمان خصوصی‌سازی گفته: «مطابق تبصره ۳ ماده ۳۴ اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ باید با همکاری وزارت رفاه و طبق سازو کاری که پایگاه رفاهی ایرانیان دارد، افراد واجد شرایط بر اساس دهک بندی شناسایی شوند؛ بنابراین، مرحله بعد دو دهک ابتدایی هستند که باید تا پایان سال سهام عدالت به آنها تخصیص پیدا کند. این موضوع نیاز به جلسات بیشتری دارد که ممکن است تا چند ماه آینده زمان ببرد.» پس همچنان آن دسته از افراد جامانده‌ای که تحت پوشش نهادهای حمایتی نیستند باید منتظر دریافت سهام بمانند.

منبع: روزنامه خراسان

برچسب‌ها

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha