فردای اقتصاد: رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران معتقد است دخالتهای مستقیم دولت چه در تنظیم بازار و چه در کنترل واردات و صادرات، موجب ضرر و زیان قابل توجهی به فعالان بازار میشود.
سیدعبدالوهاب سهلآبادی افزود: طرحهای اینچنینی شرایط را برای برخی سودجویان فراهم میکند همانطور که در واردات خودرو با امضای طلایی مواجه بودیم و قطعا با تصویب طرحی که در کمیسیون صنایع و معادن با عنوان «تنظیم بازار کالاهای مشمول الزام عرضه در بورسهای کالایی» مطرح است، دوباره امضاهای طلایی پر رنگ میشود، در حالی که اکنون بر اساس عرضه و تقاضا کالاها کشف قیمت میشوند. وی با اشاره به حمایت وزارت صمت از این طرح با وجود مخالفت دولت، به فردای اقتصاد گفت: این جدال وزارت صمت و دولت است، از سویی وزارت صمت میخواهد این طرح عملی شود و از سوی دیگر هیات وزیران با آن مخالفت میکند، مثل طرح واردات خودرو که تصویب شد اما تاکنون عملی نشده است. میتوان گفت مسائل این چنینی در نهایت نه تنها به پیشبرد فعالیتها کمک نمیکند، بلکه باعث ایجاد خلل نیز میشود.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با اشاره به انتقاد فعالان بازار به این طرح ادامه داد: دراین میان تکلیف مردم مشخص نیست، ابتدا طرحی مبنی بر حمایت از بورس کالا به تصویب رسید، اما به دنبال واکنش فعالان بازار نسبت به عملیاتی شدن این طرح، با آن مخالفت کردند. وی مشکل اصلی تولیدکنندگان را ورود و دخالت دولت در روند بازار دانست و اظهار کرد: به طور کلی دولت نباید در بورس دخالتی کند و بازار باید با توجه به شرایط، حرکت خود را مشخص کند؛ در شرایط فعلی یکی از مشکلات اصلی تولیدکنندگان، دخالتهای دولت در روند بازار است؛ حتی در مورد صادرات هم گاهی قراردادهایی با دفاتر بینالمللی عقد میشود اما به علت کمبود بار داخلی، صادرات مختل میشود؛ حال باید بررسی کرد که ضرر واردشده به تولیدکنندگان در پی فسخ این قراردادها تا چه حد است.
به گفته رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، معاون اول رییس جمهور صریحا نظر دولت را با طرح مجلس اعلام کرد و گفت مخالف آن است، اما اخیرا وزارت صمت از این طرح حمایت کرده است. به نظر میرسد وزارت صمت به دنبال تصویب و اجرای این طرح است، اما بعید است تصویب آن بدون نظر کمیسیون اقتصادی دولت انجام شود و نظر دولت هم مشخص است.
تبادل نظر