فارس: ناباروی بهعنوان یک موضوع قابل توجه در جامعه مطرح است و تقریبا یک چهارم زوجین دچار مشکلات ناباروری هستند. هزینههای زیاد درمان ناباروری به ویژه در بخش خصوصی مهمترین مشکل زوجین نابارور در مسیر درمان این بیماری است.
دولت نیز تلاش کرده است با گسترش مراکز درمان ناباروری و تحت پوشش قرار دادن خدمات درمان ناباروری شرایط درمان این بیماری و مشکل زوجین را تسهیل کند.در این راستا وزارت بهداشت از ایجاد مراکز درمان ناباروری سطح دو در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور خبر داده است.خبری که میتواند برای زوجین نابارو در مناطق مختلف کشور مسرت بخش باشد؛ چراکه هرروز صدها زوج نابارو مجبور هستند برای درمان ناباروری به تهران مراجعه کنند.
امیرحسام علیرضایی، رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریها وزارت بهداشت اعلام کرد: در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری و برقراری عدالت در دسترسی و بهرهمندی آحاد مردم از خدمات درمان ناباروری و اجرای ماده ۴۱ قانون جوانی جمعیت، الزامات راهاندازی مراکز درمان ناباروری سطح دو توسط وزیر بهداشت ابلاغ شده است.
در هر دانشگاه پزشکی یک مرکز ناباروری
وی ادامه داد: براساس این ابلاغیه حداقل یک مرکز درمان ناباروری سطح دو در دانشگاههای علوم پزشکی باید راهاندازی شود و خدمات ارزیابی زوج نابارور، تشخیص علت ناباروری، انجام خدمات تخصصی پیشرفته و ارجاع برای دریافت خدمات تخصصی در صورت نیاز در این مراکز ارائه شود.
۱۰۹ مرکز خدمات تخصصی ناباروری در کشور
وی افزود: خوشبختانه ۱۰۹ مرکز خدمات تخصصی ناباروری در کشور ارائه خدمت میدهند و امیدواریم با اهتمام دانشگاههای علوم پزشکی تعداد این مراکز افزایش یابد.
علیرضایی گفت: در سال ۱۴۰۰ حدود ۸۵ هزار سیکلای وی اف توسط همه مراکز ناباروری کشور ارائه شده است.
پوشش بیمه و پرداخت وام به ناباروران
وی افزود: در راستای برنامه حمایت مالی از زوجین نابارور پوشش بیمهای خدمات ناباروری مطابق ماده ۴۳ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و وام قرض الحسنه ناباروری ارائه میشود.
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریها وزارت بهداشت تاکید کرد: دانشگاههای علوم پزشکی همچنین باید نسبت به عقد قرارداد پوشش بیمه پایه در مراکز ناباروری تلاش کنند تا بتوانند گامی در جهت کاهش هزینهها و آلام مردم در ارائه خدمات بردارند.
تبادل نظر