فردای اقتصاد: ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا که حدود یک هفته است قدرت را در دست گرفته، با اولین بحران سیاسی خود مواجه شدهاست. سوئلا براورمن، وزیر کشور سوناک به طور مکرر قوانین امنیتی را نقض کردهاست. او همچنین متهم به بیتوجهی به توصیههای حقوقی در مورد نحوه برخورد با یک مرکز پناهجویان بسیار پرازدحام است.
خانم براورمن که اصالتی هندی دارد روز دوشنبه اعتراف کرد که در شش نوبت اسناد دولتی را به صورت نادرست به ایمیل خصوصی خود ارسال کردهاست. این نقض قوانین امنیتی پیشتر و در دوره نخستوزیر لیز تراس نیز رخ داد که و او را وادار به استعفا کرد. براورمن مجدداً بابت این تخلفات عذرخواهی اما تاکید کرد که این تخلفات امنیت ملی را به خطر نمی اندازد.
در عین حال، او به شدت درباره شرایط یک مرکز پناهجویان در کنت، در جنوب شرقی انگلستان است، تحت فشار است؛ جایی که گزارشهایی از خشونت و شیوع بیماریهای عفونی در آن منتشر شدهاست. قانونگذاران اپوزیسیون، براورمن را به نادیده گرفتن توصیه های حقوقی مبنی بر غیرقانونی بودن بازداشت طولانی مدت افراد در این مرکز، معروف به «منستون»، به جای یافتن اتاقهای هتل یا سایر اقامتگاههای مناسب متهم میکنند.
کارشناسان مهاجرت می گویند که مرکز منستون به طور خطرناکی شلوغ است و چهار هزار نفر در این مرکز که تنها 1600 نفر دارد ظرفیت دارد، نگهداری میشوند. راجر گیل، یک نماینده از حزب محافظهکار که هفته پیش از این مرکز بازدید کردهاست در همین زمینه به اسکای نیوز گفت که شرایط موجود در این مرکز "کاملا غیرقابل قبول" است.
با این حال، براورمن در پارلمان بریتانیا گفت: «کاری که من انجام دادهام جلوگیری از خروج پناهجویان از این مرکز است زیرا آنان جایی برای اسکانن ندارند. او ورود پناهجویان به بریتانیا با قایقهای کوچک از کانال مانش را یک «تهاجم» توصیف کردهاست.
درز این اخبار درخواستها برای استعفای براورمن را افزایش داد، موضوعی که بر تلاش های ریشی سوناک برای ایجاد یک دولت «صادق، حرفه ای و مسئولیت پذیری» سایه افکندهاست. سوناک پس از رسواییهای متعدد بوریس جانسون و سیاستهای اقتصادی مغشوش لیز تراس که تنها 45 روز قدرت را در دست گرفت، با رای نمایندگان پارلمان و بدون برگزاری انتخابات سراسری و یا حتی درون حزبی محافظهکاران به قدرت رسید.
علیرغم شهرت سوناک به عنوان یک وزیر دارایی با صلاحیت، در زمان نخستوزیری جانسون، او اکنون با پرسشهایی در مورد اینکه چرا خانم براورمن را کمتر از یک هفته پس از آنکه مجبور به استعفا شدهبود، دوباره به این سمت منصوب کرد مواجه شدهاست.
براورمن که 42 سال دارد و مورد علاقه جناح راست حزب محافظهکار است، از مخالفان سرسخت مهاجرت به شمار میرود. او پس از تلاشی کوتاه مدت برای تصدی رهبری حزب محافظهکار پس از کنارهگیری بوریس جانسون، از لیز تراس حمایت کرد و پاداش او در اختیار گرفتن سمت «وزارت کشور» بود که بر موضوع امنیت ملی و مهاجرت نظارت دارد.
براورمن و تراس اما به سرعت بر سر مساله مهاجرت با هم درگیر شدند. براورمن بر محدود کردن ورود مهاجران تازهوارد اصرار داد و. او یکی از حامیان سیاست مناقشهبرانگیز اعزام پناهجویان به رواندا بود. او در همین زمینه گفته بود که پرواز هواپیمای این پناهجویان به سمت رواندا برای او یک «رویا» است.
لیز تراس هم اگرچه حامی اعزام پناهجویان به رواندا بود، اما دیدگاهی ملایمتر نسبت به این مساله داشت. البته یکی از علل دیدگاه ملایمتر او نیاز بریتانیا به کارگران خارجی برای رشد اقتصادی این کشور بود.
کمتر از دو هفته پیش، زمانی که براورمن - ظاهراً به دلیل ارسال یک سند رسمی در ایمیل شخصیاش - مجبور به ترک خدمت شد، در نامه استعفایش به تندی از لیز تراس انتقاد و او را به نقض وعدههایش در زمینه مساله مهاجرت کرد.
منبع: نیویورک تایمز
تبادل نظر