۱۸ آبان ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۵

پشوتن مشهوری‌نژاد و میثم ساریان در زنگ پایان روز چهارشنبه، به بررسی شرایط جاری بورس تهران و چشم انداز آتی آن از دیدگاه تکنیکالی و بنیادی پرداختند.

فردای اقتصاد: بورس تهران در روز چهارشنبه متعادل و مثبت دنبال شد  و شاخص کل با رشد  ۶۶۰۵ واحد (معادل ۰.۴۷ درصد) در ارتفاع یک میلیون و ۴۱۴ هزار واحدی ایستاد. شاخص هم‌وزن که نماینده سهام کوچکتر بازار است شرایط مشابهی داشت و با رشد ۰.۳۴ درصدی همراه شد. ارزش معاملات خرد  به ۵۳۷۶ میلیارد تومان رسید. در بین صنایع خودرو و ساخت قطعات، فرآورده‌های نفتی و فلزات اساسی در بین نمادها خگستر، پالایش و شتران بیشترین ارزش معاملات را داشتند.  بر خلاف ورود پول از سمت اشخاص حقیقی در چند روز گذشته اما امروز حدود ۲۷۹ میلیارد تومان تغییر خالص مالکیت افراد حقوقی به حقیقی در بازار اتفاق افتاد.
پشوتن مشهوری‌نژاد و میثم ساریان در زنگ پایان روز چهارشنبه، به بررسی شرایط جاری بورس تهران و چشم انداز آتی آن از  دیدگاه تکنیکالی و بنیادی پرداختند.
پشوتن مشهوری‌نژاد، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با روند تکنیکالی شاخص کل اعتقاد داشت: میان روند و حرکت در علم تکنیکال تفاوت‌هایی وجود دارد؛ برای نوسانات یک یا چند روزه نمی‌توان تعریف روند را در نظر گرفت اما در حال خاضر شاهد یک روند صعودی در بازار سرمایه هستیم با افزایش حدود دو برابری ارزش معاملات خرد و بازگشت مجدد شاخص کل به کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحدی این امیدواری وجود دارد که با عبور شاخص از مقاومت‌های این ابر کانال سطح ۱.۶ میلیون واحدی برای شاخص کل در دسترس باشد. 
وی افزود: با توجه به نوسانات دو ساله بورس تهران در محدوده 1.1 تا 1.6 میلیون واحدی از یک سو و رشدهای قابل توجه در بازارهای موازی از سوی دیگر، تمایل سهامداران به فروش کاهش یافته و کفه ترازو به سمت تقاضا سنگینی خواهد کرد و به نظر می‌رسد بازار سرمایه از لحاظ تکنیکالی در ایستگاه پایانی روند نزولی قرار گرفته است؛ البته این موضوع در گرو تدابیر مدیریتی و قانون‌گذاری صحیح است.
 میثم ساریان نیز وضعیت بنیادی بازار سرمایه را بررسی کرد. این کارشناس عنوان کرد: تغییر روند بازار سرمایه با توجه به روند فرسایشی دو ساله بورس تهران دور از انتظار نبود و به نظر می‌رسد با توجه به رشد ۱۵ درصدی شاخص کل در ۲ هفته اخیر پایان روند نزولی بازار سرمایه نزدیک است. بازار سهام در این روزها از نظر بنیادی ارزنده است و پتانسیل رشد یک یا دو واحدی در نسبت ارزندگی بازار وجود دارد اما باید استراتژی‌های مناسب از سوی سازمان بورس برای جلوگیری از رفتار توده‌ای و هیجانات سهامداران در نظر گرفته شود.

برچسب‌ها