غلامرضا سلیمی معاون بهرهبرداری فولاد مبارکه گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۱ مدیریت این شرکت مصممتر شد تا با استفاده از ظرفیتهای دانشگاهی و شرکتهای دانشبنیان، جهتگیریهای کاری خود را با محوریت این راهبرد پیش ببرد.
وی افزود: در حوزه بهرهبرداری این راهبرد بروز و ظهور بیشتری داشته و در چندین بخش و ناحیه شرکت، پروژههای متعددی در این زمینه تعریف و پس از مطالعه طرح، بلافاصله وارد فاز اجرا شده است.
معاون بهرهبرداری فولاد مبارکه ادامه داد: در سال جاری ۶۲ پروژه دانشبنیان با همکاری شرکتهای دانشبنیان در نواحی آهنسازی، فولادسازی، نورد گرم و سرد، مجتمع فولاد سبا و خدمات فنی و پشتیبانی با هدف کاهش مصارف آب، گاز، برق و همچنین کاهش ضایعات تعریف شد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت هریک از حوزههای انرژی، بهویژه آب، درمجموع کل نواحی ۱۲ پروژه دیگر برای کاهش مصرف برق نواحی یادشده، ۱۱ پروژه برای کاهش مصرف گاز، ۱۹ پروژه برای کاهش مصرف آب و ۳۴ پروژه نیز برای کاهش ضایعات و پیشگیری از هدررفت محصول و جلوگیری از تولید محصول نامنطبق در نظر گرفته شد. بهطورکلی از ابتدای سال جاری ۱۳۸ پروژه برای بهینهسازی و کاهش مصارف و کاهش ضایعات (جلوگیری از تولیدات خارج از استاندارد) و افزایش بازدهی محصول تعریف و وارد فاز اجرا شده است که بخش عمدهای از آنها تا پایان سال به بهرهبرداری خواهد رسید.
معاون بهرهبرداری فولاد مبارکه گفت: اجرای چنین پروژههایی علاوه بر مزایای اقتصادی که برای شرکت به ارمغان میآورد، از این نظر که سطح فرهنگ کاری همکاران را در زمینه محوریت دانش بیشازپیش افزایش میدهد، حایز اهمیت است؛ چراکه در ادامه راه خواهیم دید دانشبنیان بودن فولاد مبارکه بروز و ظهور بیشتری خواهد یافت.
وی در تشریح چگونگی همکاری با شرکتهای دانشبنیان ادامه داد: در ابتدای سال، جلسهای با حضور مدیر عامل شرکت و مدیر شهرک علمی-تحقیقاتی اصفهان برگزار شد. طی این جلسه و جلسات بعدی، ضمن دعوت از شرکتهای دانشبنیان در این شهرک، علاوه بر ادامه همکاریهای قبل، خواستههای شرکتهای دانشبنیان و انتظارات و موضوعات کاری فولاد مبارکه مطرح و مقرر شد با عنایت به ظرفیتهای علمی این شهرک، موضوعات شرکت مورد بررسی و پژوهش قرار گیرد. این در حالی است که بسیاری از پروژهها نیز با همکاری دانشگاههای استان و کشور مورد بررسی قرار گرفت.
سلیمی تصریح کرد: هماکنون این پروژهها، همانگونه که اشاره شد، فقط در حوزه بهرهبرداری به ۶۲ پروژه دانشبنیان افزایش یافته است که انجام آنها بهطور قطع برای شرکت نتایج ارزشمندی را به همراه خواهد آورد.
طراحی و تولید ۱۲ محصول در سال ۱۴۰۱
وی به موضوع تنوع محصول در فولاد مبارکه اشاره کرد و در این باره گفت: مدیریت شرکت با آگاهی کامل از شرایط بازار و اقدامات رقبای خود در بازارهای جهانی، عزم خود را برای تنوع حداکثری محصولات جزم کرد که این تغییر رویکرد یکی از اثربخشترین استراتژیهای فولاد مبارکه طی سالیان اخیر بوده است. در سال جاری حدود ۱۲ محصول جدید در شرکت فولاد مبارکه و مجتمع فولاد سبا طراحی و تولید شده است که بخش عمدهای از این محصولات اکنون با پشت سر گذاشتن مراحل تست وارد فاز تولید انبوه و عرضه به بازار شده است.
به گفته معاون بهرهبرداری فولاد مبارکه ۱۲ محصول جدید شامل تختال فولاد زنگنزن (Stainless Steel ) مورداستفاده در صنایع خودرویی، لوازم خانگی و…، تختال فولاد الکتریکی مورداستفاده در صنایع الکتریکی، کلاف سرد CK۴۵ مورداستفاده در صنایع خودرویی، کلاف سرد M۶۰۰ مورداستفاده در موتورهای الکتریکی، تختال API X۶۵ مورداستفاده در خطوط انتقال نفت و گازترش، کلاف سرد DC۰۱-RAD مورداستفاده در رادیاتورسازی با خواص ویژه است.
وی کلاف سرد ۳۴۰YC مورداستفاده در صنایع خودرویی، کلاف گالوانیزه S۲۵۰GD مورداستفاده در مصارف ساختمانی، کلاف سرد CORTEN مورداستفاده در ساخت مخازن، فولاد الکتریکی M۴۰۰ مورداستفاده در صنایع الکتریکی، کلاف گرم فولاد دوفازی مورداستفاده در صنایع خودرویی و کلاف گرم He۴۴۵D مورداستفاده در صنایع خودرویی(استحکام بالا) را نیز از جمله ۱۲ محصول جدید فولاد مبارکه برشمرد.
سلیمی تصریح کرد: تنوع و توسعه سبد محصولات رویکرد جدید و جدی فولاد مبارکه برای خودکفایی هرچه بیشتر صنعت کشور است که از سال ۱۴۰۱ با قوت هرچه بیشتر مطرح شده است. در این راه تولیدهای فولادهای زنگنزن را میتوان آغاز راهی برای تولید انواع فولادهای خاص و زنگنزن در کشور دانست که میتواند پایه تولید بسیاری از محصولات کیفی پرکاربرد با ارزشافزوده بالای اقتصادی باشد.
معاون بهرهبرداری فولاد مبارکه خاطرنشان کرد : بهطورکلی سال ۱۴۰۱ برای فولاد مبارکه سرآغاز همکاری حداکثری با دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان، کاهش ضایعات و استفاده بهینه از منابع انرژی و تنوع روزافزون سبد محصولات بوده است که امیدواریم در نتیجه این همکاریها و با همت همکاران در همه بخشها به توفیقات بیشتری دست یابیم.
تبادل نظر