۲۲ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۰
جنجال تازه سیمین

پخش ویدئویی از فاطمه معتمدآریا که در آن به مقایسه سینمای قبل و بعد از انقلاب می‌پردازد به حاشیه تازه‌ای برای او تبدیل شده است.

به تازگی ویدیویی در فضای مجازی از صحبت های فاطمه معتمد آریا دست به دست می‌شود که در آن بار دیگر این بازیگر شناخته شده سینمای ایران پرده از نظرات شخصی خود برمی‌دارد و جنجالی می‌شود. معتمد آریا در بخشی از صحبت های خود در این ویدیو که بیش از همه مورد توجه قرار گرفته می‌گوید حذف روابط جنسی، خشونت و نوشیدنی های الکلی در سینمای بعد از انقلاب باعث افتخار و رشد سینمای ایران شده است.

فاطمه معتمد آریا بازیگر توانمند سینمای ایران هرازگاهی با صحبت‌های جنجالی‌اش توجهات را به سمت خود جلب می‌کند. در آخرین مورد، ویدیویی از صحبت‌ های این بازیگر منتشر شده که بخشی از مستند مصاحبه هایی است که آرته باکس، رسانه تاریخ شفاهی فرهنگ و هنر و ادب معاصر ایران، با هنرمندان انجام داده است.

درست پنج سال از تاریخ انجام این مصاحبه گذشته و یک سال است که ویدیوی کامل و ۳۰ دقیقه‌ای آن در کانال یوتیوب آرته باکس منتشر شده است. ویدیویی که در زمان انتشار، بازدیدکنندگان زیادی نداشته اما حالا شدیدا جنجالی شده است.

معتمد آریا در این مصاحبه مسیر طی‌شده توسط سینمای ایران تا به امروز را بسیار پر فراز و نشیب توصیف کرد که پس از انقلاب و در ابتدای مسیر دچار بلاتکلیفی، به‌ویژه درمورد پوشش زنان بود.

او سال‌های ۶۰ تا ۷۰ را دوران اصلی شکل گیری سینمای ایران دانست که نقطه شروع شناخت «سینمای ایران» در جهان بود. معتمد آریا حذف «بی‌احترامی، توهین، رفتار غیرانسانی و بی‌هویتی» از سینمای ایران در این دهه را باعث شکوفایی سینمای ایران دانست اما در ادامه گفت: «از اواسط دهه ۷۰ یک سقوط اساسی در سینمای ما اتفاق افتاد و آن این بود که مدیران سینمایی که ما را مثل بچه نگهداری کرده بودند، به ناگاه در سن نوجوانی و زمان شکوفایی ما را رها کردند.»

حواشی صحبت های اخیر فاطمه معتمد آریا

انتشار گسترده این صحبت‌های فاطمه معتمدآریا واکنش‌های منفی عمدتا بسیاری را در شبکه‌های اجتماعی در پی داشت.

پژمان موسوی، روزنامه نگار این باره این‌طور نوشت: «تیرِ خلاص را وقتی معتمدآریا می‌زند که می‌گوید: «ما به روزهایی رسیدیم که دیگر مدیری نبود که ما را کنترل کند، راهبری کند، به ما بگوید این‌وری نری بهتره»! این، صریح‌ترین اظهار نظر در حمایت از نظارت‌ دولتی، سینمای رانتی، دولتی و وابسته است که تاکنون از طرف یک سینماگر شناخته‌شده مطرح شده است. عجیب نیست که او یکی از سرسخت‌ترین سینماگران در مخالفت با تشکل‌یابی زنان معترض به آزار جنسی در سینمای ایران بود و بیانیه‌ زنان سینماگر را امضا نکرد.»

لیلی گلستان، مترجم و عضو کانون نویسندگان در تایید صحبت‌های موسوی می‌گوید: «مثلا این خانم روشنفکر سینمای ایران بود.»

اما فرهاد قنبری معتقد است بین تخصص یک سلبریتی و عقاید او باید مرزی قائل شد. او می‌نویسد: «برای جامعه قهرمان ساز ایران باید مدام یادآوری شود که اگر فردی در زمینه خاصی از فرهنگ و هنر و ادبیات و ورزش و سیاست و.. انسان بزرگ و صاحب مکنت و الگوی موفقی برای دیگران بوده است، دلیل بر این نمی‌شود که در همه زمینه‌های سیاسی و فرهنگی و اجتماعی کردار و رفتار و گفتار او را به عنوان متر و معیار و الگو مورد پذیرش قرار بگیرد.

باید به این جامعه مدام یادآوری شود که عباس جدیدی، هادی ساعی، حسین رضازاده و… صرفا ورزشکاران موفق و افتخار آفرینی بوده‌اند و سخنان و کردار آنها در زمینه مسائل اجتماعی و سیاسی یک نظر کاملا پیش پا افتاده و شخصی است و یا دخالت آنها در حوزه های مدیریتی چیز جز فاجعه به دنبال نخواهد داشت.

باید به این جامعه مدام یادآوری شود که پرویز پرستویی و فاطمه معتمدآریا و سایر سلبریتی هایی سینمایی که به حق یا ناحق در این جایگاه قرار گرفته‌اند، صرفا صاحب فن و تخصصی به نام بازیگری هستند و نظرات و مطالب و گفتارهای سیاسی و اجتماعی آنها -به صرف بازیگر و مشهود بودن- تفاوتی با نظرات یک راننده یا بقال و بزاز و… ندارد.»

جنجال های پیشین فاطمه معتمد آریا

اما این تنها جنجالی نیست که معتمدآریا در سال‌های اخیر آفریده است. در یکی از آخرین موارد او به عنوان رئیس هیات مدیره صنف بازیگران خانه سینما با انتشار بیانیه از سوی زنان سینماگر پیرامون آزار جنسی در سینمای ایران موافق نبوده و آنها را تشویق به سکوت کرده است. در فایل صوتی که پیش از انتشار بیانیه ۸۰۰ زن سینماگر ایران از معتمدآریا منتشر شد، او می‌گوید: «این بیانیه خطرناک است. ضعیف‌کشی و بیان کردن معضلات سینما به شکل دفاع از حقوق زنان به ما صدمه می‌زند.»

همچنین پیش از این معتمدآریا در مراسم بزرگداشتی که در افتتاحیه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر برایش ترتیب داده شده بود نیز صحبت‌هایی کرد که در زمان خود جنجال آفرین شد. او در بخشی از صحبت‌هایش گفته بود: «من دلخور نیستم که هرجا که رفتم، در طی این ۴۰ سال، توقف برایم ایجاد کردند، این توقف باعث شده است جهش بزرگ‌تری داشته باشم، برای این‌که بگویم زن ارزش والاتری دارد، برای این‌که بتوانیم متوقفش کنیم. در این مدت، از طرف همه اهالی سینما حمایت شدم، نه کسانی که بر مسندی بودند.»

این صحبت‌ها واکنش‌های زیادی ازجمله واکنش روزنامه کیهان را در پی داشت که معتمدآریا را «پیرزن» و «نمک نشناس» خطاب و به سیاه‌نمایی متهم کرد.

منبع: روزیاتو

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha