۲۵ آذر ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۵
سود عجیب سرمایه‌گذاری در این بازار

دادوستدهای هفته چهارم آذرماه در حالی پایان یافت که همه گزینه‌های سرمایه‌گذاری با رشد قیمت همراه شدند.

فردای اقتصاد: یک هفته دیگر در حالی به پایان رسید که شاهد رشد دسته‌جمعی قیمت‌ها در بازارهای داخلی بودیم. در این میان بار دیگر مقام نخست بیشترین بازدهی هفتگی از آن بازار خودرو با رشد ۷.۷ درصدی شاخص خودروی بورسان شد. پس از آن قیمت سکه با رشد ۷ درصدی همراه شد و قیمت دلار نیز ۵.۶ درصد افزایش یافت. بورس هم مجددا به جمع بازارهای سبزپوش بازگشت و معاملات هفتگی خود را با رشد ۵ درصدی شاخص کل به پایان رساند.

خودرو همچنان پیشتاز

بازار خودرو تا اواسط آبان بدون توجه به نوسانات نرخ ارز ثبات داشت و به نظر می‌رسید تحت تاثیر امیدها به واردات خودرو و شاید احتیاط خریداران نسبت به امکان احیای برجام بود؛ اما با تغییر معادلات برجام، قیمت خودرو از اواسط ماه گذشته وارد فاز صعودی شد و طی سه هفته اخیر هم به طور پیاپی به حرکت در مسیر صعودی ادامه داده است. هفته گذشته میانگین رشد قیمت خودروهای داخلی و چینی نیز ۷.۷ درصد برآورد شد. رشد قیمتی که می‌توان محرک اصلی آن را افزایش انتظارات و تورمی و رشد قیمت دلار دانست.

ورود سکه به کانال ۱۹ میلیون تومان

سکه نیز در هفته گذشته ۷ درصد رشد قیمت را تجربه کرد و دومین بازار پربازده در هفته گذشته بود. از یک سو رشد قیمت دلار و محدودیت کمتر خرید سکه نسبت به اسکناس آمریکایی به افزایش خریداران سکه شده و از سوی دیگر کاهش سرعت رشد نرخ بهره ایالات متحده به دلیل کمتر از انتظار ظاهر شدن تورم آمریکا سیگنالی سبز به اونس جهانی طلا ارسال کرده تا خریداران سکه نیز به رشد بیشتر قیمت آن امیدوار شوند. هر قطعه سکه امامی در آخرین روز کاری هفته به نرخ ۱۹ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان دادوستد شد.

قیمت دلار کاهش می‌یابد؟

قیمت دلار در کمتر از چهار ماه ۳۷ درصد رشد کرده است. نرخ دلار آزاد در پایان هفته در حالی به ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان رسید که تا سطح ۳۸۸۰۰ تومان نیز پیشروی کرده بود و در آستانه سومین تغییر کانال خود طی یک هفته اخیر قرار داشت. با این حال به نظر می‌رسد دولت به تزریق پادتن‌هایی به بازار ارز برای کاهش قیمت دلار روی آورده است. تغییر معاون ارزی بانک مرکزی در روز جاری هم موجب گمانه‌زنی برخی مبنی بر تصمیم دولت به مداخله شدیدتر در بازار  ارز شده است. ضمن آنکه هادی خانی، معاون وزیر اقتصاد از بررسی تصویب «پالرمو» و «سی‌اف‌تی» در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر می‌دهد و می‌گوید بخشی از استانداردهای FATF عملیاتی شده است. به هر حال در هفته‌ای که گذشت قیمت دلار با رشد ۵.۶ درصد، در جایگاه سوم بازارهای پربازده جای گرفت.

بورس به جمع برندگان بازگشت

شاخص کل بورس تهران، معاملات هفته منتهی به ۲۳ آذرماه را با رشد حدود ۵ درصدی به پایان رساند و توانست در رتبه چهارم پربازده‌ترین بازارهای سرمایه‌گذاری در هفته‌ای که گذشت جای بگیرد. شاخص کل بورس تهران که در روز نخست هفته، ابرکانال ۱.۴ میلیون را واگذار کرده بود، دوشنبه مجددا این محدوده را از آن خود کرد و تا پایان هفته، سهامداران شاهد رشد میانگین قیمت سهام و پیشروی به سمت محدوده یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی بودند. رکوردشکنی قیمت دلار در بازار آزاد تهران و پیشروی دلار نیمایی به عنوان دلار اثرگذار بر سودآوری شرکت‌های بورسی تا مرز ورود به کانال ۲۹ هزار تومانی از مهمترین دلایل سبزپوشی بورس تهران در هفته‌ای بود که گذشت. شرایطی که سبب شد تا حقیقی‌ها نیز بار دیگر به زمین خرید سهام بازگشته و دو روز از دادوستدهای ۵ روزه هفته را با خالص خرید مثبت به پایان ببرند. در این میان خالص تغییر مالکیت هفتگی بازار سهام نیز با جابه‌جایی سهامی به ارزش ۲۰ میلیارد تومان در مسیر حقوقی به حقیقی پایان یافت تا پس از چهار هفته، شرایطی متفاوت بر تالار شیشه‌ای حکمفرما شود. ارزش معاملات خرد سهام نیز که در یک روز هفته توانست خود را به محدوده ۶ هزار میلیارد تومانی برساند، میانگین روزانه ۴۶۵۰ میلیارد تومان را ثبت کرد که نسبت به هفته قبل رشد ۳۲ درصدی را نشان می‌داد.

بیت‌کوین نزولی شد

در میان دیگر گزینه‌های سرمایه‌گذاری، در بازار ارزهای دیجیتال، بیت‌کوین که در میانه هفته آماده صعود به کانال ۱۸ هزار دلار بود، در روزهای پایانی هفته نزولی شد. به این ترتیب قیمت بیت‌کوین به عنوان بزرگترین، معروف‌ترین و البته پرطرفدارترین کریپتو در مقیاس هفته ۰.۵ درصد کاهش یافت و در مرز سقوط از کانال ۱۷هزار دلاری متوقف شد.

برچسب‌ها

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha