• رویای ایجاد رفاه بدون برجام با رشد دو درصدی

    انتشار حرف‌های احمد صالحی، پژوهشگر اقتصادی در گفت‌وگو با «نود اقتصادی» در توئیتر واکنش‌های متعددی به دنبال داشته است. او در بخشی از این ویدئو می‌گوید که برخی کارشناسان تصویر غیرواقعی و آدرس غلط در مورد برجام و تحریم‌ها می‌دهن و مردم را از عدم توافق هسته‌ای می‌ترسانند در حالی که با یک نظام پولی و مالی عادلانه می‌توانیم بدون برجام هم رضایت نسبی در جامعه ایجاد کنیم. در ادامه ویدئو و برخی واکنش‌ها به آن را مرور می‌کنیم.

  • بدون معیشت کدام دین و عفت؟/ امیرعلی صفا

    چهره‌های مختلف بارها به اهمیت و اولویت مباحث معیشتی مردم نسبت به هر موضوع دیگری تاکید کرده اند. امیرعلی صفا که اهالی توئیتر او را به عنوان چهره‌ای حقوقی می‌شناسند هم اینبار به این موضوع پرداخت.

  • وعده رسیدگی به حقوق‌های نجومی در وزارت نفت

    چند روز پیش صفحه نفت‌آنلاین در توئیتر تصویری از کارگران صنعت حفاری منتشر کرد که از وضعیت بسیار سخت فعالیت آنها حکایت می‌کرد. این تصویر با واکنش مالک شریعتی، نماینده تهران در مجلس همراه شد و او به همین بهانه پای میزان حقوق و دستمزد در وزارت نفت را به میان کشید.

  • نگاه صنفی آفت بازار سرمایه/ رضا خانکی

    رضا خانکی فعال اقتصادی در توئیتی نگاه متفاوتی داشته به واکنش فعالان بورس به خبرهای اقتصادی و خواسته که آنها نگاه عمقی‌تری به اتفاقات داشته باشند.

  • حدود ده درصد سهام بنز معادل زیان انباشه خودروسازان

    انتشار میزان زیان انباشته خودروسازان داخلی موجی از واکنش‌ها را به همراه داشته و هنوز خیلی‌ها تلاش می‌کنند با معادل‌سازی حجم این زیان درک بهتری از آن ارائه دهند.

  • جنجال تعداد فرودگاه‌ها در ایران و آلمان/ محمد فاضلی

    اخیرا ویدئویی از میثم لطیفی معاون رییس‌جمهور در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود که در آن لطیفی مدعی شده در حالی که کشور آلمان فقط ۵ فرودگاه دارد ما در ایران ۵۰ فرودگاه داریم. این اظهارنظر با واکنش‌های متفاوتی مواجه و بارها در شبکه‌های اجتماعی منعکس شد. عده زیادی با ارائه آمار از فرودگاه‌های آلمان این ادعای لطیفی را نادرست خواندند. محمد فاضلی، جامعه شناس هم یکی از کسانی بود که نسبت به این آمار واکنش آسیب‌شناسانه ارائه کرد.

  • جایگاه بهت‌آور حقوق مالکیت

    نوید قدوسی، فعال اقتصادی حوزه بورس از زاویه متفاوتی به تفاهم‌نامه فولاد مبارکه و وزارت نیرو نگاه کرده است.

  • کینتسوگی چیست؟

    پیمان مولوی کارشناس اقتصادی در اینستاگرامش به مفهومی ژاپنی در مورد ترمیم شکستگی‌ها پرداخته و آن به شکست‌ها در زندگی تسری داده است.

  • دشمنی بیشتر تورم با دهک‌های پایین

    مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران به تاثیر تورم بر دهک‌های مختلف اشاره کرده و گفته تاثیر متفاوت آن بر اقشار مختلف می‌تواند شکاف‌ها را بیشتر کند.

  • سنگفرش خیابان‌ها از طلاست

    مجید شاکری پژوهشگر اقتصاد و حکمرانی که چهره‌ای اصولگرا شناخته می‌شود جهان بعد از جنگ اوکراین را برای ایران سرشار از فرصت‌ها دانسته اما در مورد جزئیات این نظر توضیحی نداده است.

  • صنایع ایرانی از بزرگ شدن می‌ترسند

    علی چشمی استادیار گروه اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد روایتی منتشر کرده از ترس صنایع ایرانی از بزرگ شدن.

  • از دست رفتن رویای هاب منطقه

    رضا کاشف فعال اقتصادی و مدیرکل سابق تامین اجتماعی با اشاره به تلاش کشورهای منطقه برای کریدور سازی، فرصت ایران برای تثبیت و توسعه موقعیت خودش را کم دانسته است.

  • قهر اگر نمودار بود

    بهنام صمدی یکی از خبرنگاران اقتصادی در توئیتی با جریان ورود و خروج پول حقیقی از بازار سرمایه شوخی کرده است.

  • روایتی تلخ از بازی قیمت دستوری با سرنوشت صنایع

    تشریح و توضیح عوارض قیمت‌گذاری دستوری موضوع تازه‌ای نیست و سال‌های سال است اهالی اقتصاد روی آسیب‌های این سیاست تاکید می‌کنند اما رضا خانکی، فعال اقتصادی به این موضوع با مثالی از وضعیت شرکت‌های تولیدکننده روغن پرداخته است.

  • آمار عجیب سخنگوی دولت درباره ترانزیت خارجی

    علی بهادری جهرمی در توئیتی به آمار ترانزیت خارجی ایران در چهارماه نخست امسال پرداخت. این آمار با واکنش‌های زیادی از طرف کاربران معروف توئیتر رو به رو شد و بسیاری از آنها پرسیدند که چرا این آمارها با نرخ دلار همخوانی ندارد؟

  • درآمد ترکیه از توریست‌های ایرانی

    اینکه ایرانی‌ها از طریق مسافرت و سرمایه‌گذاری چقدر ارز از کشور خارج و به ترکیه وارد می‌کنند یک بحث خیلی قدیمی اما همیشه جذاب است. موضوعی که رضا کاشف یکی از فعالان اقتصادی در توئیترش به آن اشاره کرده است.

  • چطور می‌توان ۲۸ درصد سود سپرده گرفت؟

    یکی از کاربران توئیتر از ترفندی گفته که با آن می‌توان تا ۲۸ درصد از سپرده‌ها سود دریافت کرد که در واقع هدفش به چالش کشیدن کسانی بود که از دستوری بودن نرخ بهره در ایران انتقاد می‌کنند اما با پاسخ متفاوت داوود سوری مواجه شد.

  • تفاوت عجیب آمارهای دولتی درباره میانگین قیمت مسکن

    دیروز مرکز آمار تورم مسکن تهران در تیرماه را اعلام کرد و امروز بانک مرکزی آمار متفاوتی در همین مورد ارائه داد، موضوعی که توجه اهالی شبکه‌های اجتماعی را هم جلب کرد.

  • انتقاد چهره نزدیک به دولت از حذف ارز رانتی

    سید نظام‌الدین موسوی یکی چهره‌هایی اصولگرا که سابقه مدیرمسئولی خبرگزاری فارس را در کارنامه دارد و در حال حاضر هم یکی از مسئولیت‌هایش ریاست «مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاست‌های کلی نظام» است در توئیتر حمله تندی علیه دولت بابت حذف ارز ۴۲۰۰ ترتیب داده و از جهات مختلف با انتقاد مواجه شده است. برخی از کاربران او را متوجه فساد و رانت اختصاص ارز دولتی کردند و عده‌ای دیگر سراغ یکدستی دولت و بهتر پیش رفتن امور را گرفتند.

  • یک نگاه متفاوت به فورس زمانی مذاکرات

    مدت زیادی است که اروپا و آمریکا ایران را به وقت‌کشی در روند مذاکرات برجامی متهم می‌کنند و ایران هم می‌گوید که توفیق مذاکرات معطل تصمیم نهایی آمریکا برای دادن یک تضمین معتبر است. مجید شاکری فعال رسانه‌ای اصولگرا و پژوهشگر حوزه اقتصاد از اصرار طرف غربی بر لزوم تشریع در روند مذاکرات تحلیل متفاوتی دارد.

  • چطور به ساخت یک میلیون مسکن امیدوارید؟

    وقتی ابراهیم رئیسی وعده ساخت سالانه یک میلیون مسکن و در نهایت ساخت ۴ میلیون مسکن در طول ریاست جمهوری‌اش را داد بسیاری در این ادعا شک کردند و گفتند شدنی نیست. یکی از کاربران توئیتر هم با مقایسه سهم بخش مسکن از تسهیلات پرداختی ادعای دولت را به چالش کشیده است.

  • زنجیره کثیف دلالی یا شبکه توزیع؟

    بحث درباره تفاوت قیمت اولیه یک محصول و قیمت نهایی آن هنگام عرضه یک بحث قدیمی است و سال‌هاست که عده‌ای انگشت اتهام را به سمت «دلال‌ها» می‌گیرند و می‌گویند آنها کاری می‌کنند که تولیدکننده کمتر از فروشنده سود کند مخصوصا در بخش کشاورزی. این ماجرا آنقدر پررنگ شده که کلمه دلال و واسطه در ادبیات ایران کاملا بار منفی پیدا کرده است. در مقابل عده‌ای یادآوری می‌کنند که بدون حضور واسطه‌ها تولیدکننده چطور قادر به عرضه محصولاتش به بازار خواهد بود؟ این بحث دوباره در توئیر با توئیت یک کشاورز بالا گرفته است. برخی کاربران به او راه‌های فروش بدون‌واسطه را پیشنهاد کرده‌اند و برخی لزوم حضور واسطه‌ها را یادآور شده‌اند.

  • واردات محدود خودرو یعنی بازار سیاه

    با وجود اینکه ماه‌ها است در مورد آزاد شدن واردات خودرو صحبت می‌شود هنوز نمی‌دانیم که دقیقا برنامه دولت برای این کار چیست فقط هر از گاهی یکی از مسئولان به گوشه‌ای از این برنامه اشاره می‌کند و باعث به وجود آمدن واکنش‌هایی می‌شود. اینبار هم کاربری به نام امیرحسین برخورداری که خبرنگار حوزه خودرو است به حرف‌های منوچهر منطقی، معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت واکنش نشان داده است.

  • رویایی که به هندوانه ارزانتر از آب‌معدنی انجامید

    کاوه فیض‌الهی روزنامه نگار در توئیتی تصویر کتابی را منتشر کرده که ناصر معتمدی قریب به ۶۰ سال پیش نوشته بود درباره اینکه ایران کشوری کشاورزی نیست و باید به سمت صنعتی شدن حرکت کند. این توئیت بارها بازنشر شد و بسیاری درباه محتوای آن اظهار نظر کردند.

  • ترفند ثروتمندان برای دور زدن کنکور

    کیانوش جهانپور مدیر روابط عمومی سابق وزارت بهداشت که به نوشتن توئیت‌های جنجالی معروف است و بارها حاشیه‌های زیادی در فضای مجازی خلق کرده؛ اینبار در توئیتی سراغ ترفند برخی موسسات برای کمک به ثروتمندان و دور زدن کنکور پرداخته است.

  • دلیل بی‌توجهی مردم به هشدارها

    پدرام سلطانی فعال اقتصادی در توئیتر دلیل بی‌توجهی مردم به هشدارهای مسئولان درباره سیل را اینطور تفسیر کرده است.

  • صندوق بیمه حوادث چه شد؟

    وزیر اقتصاد در توئیتی اعلام کرده بود که دولت در حال ریل‌گذاری پررنگ کردن حضور بیمه‌ها در حوادث طبیعی است موضوعی که کاربران به آن واکنش نشان دادند. از جمله رضا کربلایی یکی از کاربران توئیتر که این اقدام را علاج واقعه بعد از وقوع دانست.

  • بلای طبیعی یا حکمرانی غلط؟

    بلای طبیعی یا حکمرانی غلط؟

    محسن جلال‌پور تاجر و فعال اقتصادی در رشته توئیتی به تاثیر سیاست‌گذاری‌های خرد و کلان در تبدیل اتفاقات جاری طبیعی به بلای طبیعی پرداخته است. البته این رشته توئیت خلاصه‌ای است از سرمقاله او برای روزنامه دنیای اقتصاد.

  • هشتگ بدون ریای وزیر اقتصاد درباره سیل

    هشتگ بدون ریای وزیر اقتصاد درباره سیل

    توئیت وزیر اقتصاد درباره برنامه دولت برای بحران‌ سیلاب و بلایای طبیعی و هشتگی که انتخاب کرده توجه اهالی شبکه‌های اجتماعی را جلب کرد.

  • مملکت با نمایش درست نمی‌شود

    مملکت با نمایش درست نمی‌شود

    واکنش‌ها به انتشار تصاویر حضور مسئولان در مناطق سیل زده همچنان ادامه دارد و اهالی شبکه‌های اجتماعی هنوز محتواهای انتقادی در این مورد منتشر می‌کنند.