فضای مجازی

  • جنجال تعداد فرودگاه‌ها در ایران و آلمان/ محمد فاضلی

    اخیرا ویدئویی از میثم لطیفی معاون رییس‌جمهور در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود که در آن لطیفی مدعی شده در حالی که کشور آلمان فقط ۵ فرودگاه دارد ما در ایران ۵۰ فرودگاه داریم. این اظهارنظر با واکنش‌های متفاوتی مواجه و بارها در شبکه‌های اجتماعی منعکس شد. عده زیادی با ارائه آمار از فرودگاه‌های آلمان این ادعای لطیفی را نادرست خواندند. محمد فاضلی، جامعه شناس هم یکی از کسانی بود که نسبت به این آمار واکنش آسیب‌شناسانه ارائه کرد.

  • جایگاه بهت‌آور حقوق مالکیت

    نوید قدوسی، فعال اقتصادی حوزه بورس از زاویه متفاوتی به تفاهم‌نامه فولاد مبارکه و وزارت نیرو نگاه کرده است.

  • کینتسوگی چیست؟

    پیمان مولوی کارشناس اقتصادی در اینستاگرامش به مفهومی ژاپنی در مورد ترمیم شکستگی‌ها پرداخته و آن به شکست‌ها در زندگی تسری داده است.

  • دشمنی بیشتر تورم با دهک‌های پایین

    مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران به تاثیر تورم بر دهک‌های مختلف اشاره کرده و گفته تاثیر متفاوت آن بر اقشار مختلف می‌تواند شکاف‌ها را بیشتر کند.

  • سنگفرش خیابان‌ها از طلاست

    مجید شاکری پژوهشگر اقتصاد و حکمرانی که چهره‌ای اصولگرا شناخته می‌شود جهان بعد از جنگ اوکراین را برای ایران سرشار از فرصت‌ها دانسته اما در مورد جزئیات این نظر توضیحی نداده است.

  • صنایع ایرانی از بزرگ شدن می‌ترسند

    علی چشمی استادیار گروه اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد روایتی منتشر کرده از ترس صنایع ایرانی از بزرگ شدن.

  • از دست رفتن رویای هاب منطقه

    رضا کاشف فعال اقتصادی و مدیرکل سابق تامین اجتماعی با اشاره به تلاش کشورهای منطقه برای کریدور سازی، فرصت ایران برای تثبیت و توسعه موقعیت خودش را کم دانسته است.

  • قهر اگر نمودار بود

    بهنام صمدی یکی از خبرنگاران اقتصادی در توئیتی با جریان ورود و خروج پول حقیقی از بازار سرمایه شوخی کرده است.

  • روایتی تلخ از بازی قیمت دستوری با سرنوشت صنایع

    تشریح و توضیح عوارض قیمت‌گذاری دستوری موضوع تازه‌ای نیست و سال‌های سال است اهالی اقتصاد روی آسیب‌های این سیاست تاکید می‌کنند اما رضا خانکی، فعال اقتصادی به این موضوع با مثالی از وضعیت شرکت‌های تولیدکننده روغن پرداخته است.

  • اعتماد به شاخ‌های مجازی بیشتر از دولت‌

    اعتماد به شاخ‌های مجازی بیشتر از دولت‌

    اکونومیست از پدیده‌ای می‌گوید که احتمالا در آینده نه چندان دور فضای سیاسی و اجتماعی کشورها را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

  • زنجیره کثیف دلالی یا شبکه توزیع؟

    بحث درباره تفاوت قیمت اولیه یک محصول و قیمت نهایی آن هنگام عرضه یک بحث قدیمی است و سال‌هاست که عده‌ای انگشت اتهام را به سمت «دلال‌ها» می‌گیرند و می‌گویند آنها کاری می‌کنند که تولیدکننده کمتر از فروشنده سود کند مخصوصا در بخش کشاورزی. این ماجرا آنقدر پررنگ شده که کلمه دلال و واسطه در ادبیات ایران کاملا بار منفی پیدا کرده است. در مقابل عده‌ای یادآوری می‌کنند که بدون حضور واسطه‌ها تولیدکننده چطور قادر به عرضه محصولاتش به بازار خواهد بود؟ این بحث دوباره در توئیر با توئیت یک کشاورز بالا گرفته است. برخی کاربران به او راه‌های فروش بدون‌واسطه را پیشنهاد کرده‌اند و برخی لزوم حضور واسطه‌ها را یادآور شده‌اند.

  • واردات محدود خودرو یعنی بازار سیاه

    با وجود اینکه ماه‌ها است در مورد آزاد شدن واردات خودرو صحبت می‌شود هنوز نمی‌دانیم که دقیقا برنامه دولت برای این کار چیست فقط هر از گاهی یکی از مسئولان به گوشه‌ای از این برنامه اشاره می‌کند و باعث به وجود آمدن واکنش‌هایی می‌شود. اینبار هم کاربری به نام امیرحسین برخورداری که خبرنگار حوزه خودرو است به حرف‌های منوچهر منطقی، معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت واکنش نشان داده است.

  • بلای طبیعی یا حکمرانی غلط؟

    بلای طبیعی یا حکمرانی غلط؟

    محسن جلال‌پور تاجر و فعال اقتصادی در رشته توئیتی به تاثیر سیاست‌گذاری‌های خرد و کلان در تبدیل اتفاقات جاری طبیعی به بلای طبیعی پرداخته است. البته این رشته توئیت خلاصه‌ای است از سرمقاله او برای روزنامه دنیای اقتصاد.