فردای اقتصاد - محمد آقاجانلو مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران ضمن بیان مطلب فوق گفت : با تولید کاتالیست های مورد نیاز واحدهای احیای مستقیم آهن در کشور از سوی شرکت نفت و گاز سرو، تولید آهن اسفنجی در کشوربا صرفه جویی ارزی معادل 20 میلیون دلار همراه است.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار "فردای اقتصاد" مبنی بر اینکه آیا کمبود گاز برای صنعت فولاد، در سال آتی نیز بر میزان تولید اثرگذار خواهد بود افزود: چالش گاز به بزرگترین چالش صنعت فولاد بدل شده و این صنعت به طور همزمان در تامین برق نیز با مشکل مواجه است. مطابق با مذاکرات انجام شده با وزارت نفت، صنعت فولاد آمادگی خود را اعلام کرده تا در بخش هایی سرمایه گذاری کند.
وی تاکید کرد: این سرمایه گذاری مدت دار خواهد بود و کوتاهترین زمان سرمایه گذاری برای آن شاید تا 2 الی 3 سال برآورد می شود.
آقاجانلو یادآورشد : چاره اصلی سرمایهگذاری در بخش تامین گاز است با این شرط که راهکار مناسبی در قالب تفاهم نامه میان وارزت نفت و صنعت برای برون رفت از این بحران منعقد شود.
وی در واکنش به موضوع عدم بازگشت سرمایه گذاری های شرکت های صنایع معدنی در بخش آب و حتی بخش نیروگاهی به منظور تولید برق مورد نیاز صنعت خاطرنشان کرد:
اینکه فولادیها نقش سرمایه گذار را در بخش زیرساختی داشته باشند منطقی نیست زیرا هنگام اعطای جوازساخت کارخانه بحث تامین زیرساختهای برق، گاز و آب از روز نخست برای آنها فراهم شده بود.
آقاجانلو تصریح کرد :اما با توجه به اینکه در این کشور به صورت مقطعی چنین اتفاق هایی رخ می دهد از این رو پای دو وزارتخانه مزبوردر میان است و باید برای رفع نگرانی ها در صنعت فولاد به توافق مطلوب دست یابند.
وی ابراز نگرانی کرد اگر توافق مناسبی میان دو وزارتخانه یادشده صورت نگیرد، سرمایه گذاری فولادی ها برای رفع نیاز خود در این مقطع، قابلیت جبران ناترازی تامین گاز کشور را نداشته و صرف هزینه 2 الی 3 میلیاررد دلاری سرمایه گذاری با این نگرانی همراه است که باز هم صنعت فولاد شاهد کاهش تولید و توقف در نبود گاز باشد.
وی افزود: به همین دلیل باید تضامینی داده شود که صنعت بتواند با اطمینان ورود کند. آقاجانلو در ادامه گفت : صنعت فولاد این توان را ندارد که مشکل گاز کل کشور را حل کند و اگر بدون هماهنگی های اولیه میان وزارتخانه وارد عمل شویم اصلا موفق نخواهیم شد.
وی معتقد است باید روش بهینه ای یافت تا هم مشکل صنعت فولاد حل شود و هم بار کوچکی از دوش صنعت نفت و گاز کشور برداشته شود.
تبادل نظر