-
متهم ریزش قیمت طلای جهانی
آنگونه که آمارها حکایت میکنند سنگینترین افت طلا در هفت هفته گذشته رخ داده است. چه اتفاقی در بازار طلا رقم خورده است و چه عواملی آینده قیمت فلز زرد را تعیین میکند؟ بهزاد بهمننژاد پاسخ میدهد
-
مشاغل پرتقاضا در بازار برنامهنویسی ایران
برنامه شش تکشاخ - تحلیل هفتگی تکنولوژی و استارتاپ - به موضوع مهمترین مشاغل تکنولوژی در بازار برنامهنویسی ایران اختصاص دارد.
-
آشپزی با چوب برای یکسوم مردم جهان
آژانس بینالمللی انرژی اخیرا گزارش مفصلی از میزان دسترسی جمعیت جهان به سوخت و منبع انرژی برای پخت و پز منتشر کرد که حاوی نکات بسیار جالبی بود.
-
بورس کالا عامل گرانی است؟
هر چه به بورس آمد گران شد. اولین قدم برای توقف جهانیسازی و دلاریسازی قیمتها، «انحلال بورس کالا»ست. بورس کالا را تعطیل کنید. معیشت مردم را به دلار گره نزنید. آیا این گزارهها و درخواستها صحیح است؟ آیا بورس واقعا اینقدر ترسناک است؟
-
ذهنخوانی مدافعان واردات خودرو
علی خسروانی کارشناس و فعال بازار خودرو اعلام کرد که میخواهیم از طریق مجوز واردات، حباب قیمت خودرو را تخلیه کنیم.
-
کوچ نشینان دیجیتالی چگونه کار میکنند؟
برنامه پنجم تکشاخ به موضوع کوچ نشینان دیجیتالی و نحوه زندگی و کار آنان اختصاص دارد.
-
ممنوعیت واردات خودرو با طبقه متوسط چه کرد؟
علی خسروانی کارشناس و فعال بازار خودروی معتقد است که موتور محرک جامعه طبقه متوسط است و با ممنوعیت واردات خودرو، این طبقه آسیب دید.
-
چرا به رشته اقتصاد علاقهمند شدم؟ گفتوگو با دو دانشآموز ۱۸ ساله
در این قسمت از برنامه «گفتوگوی فردا» مرتضی کاظمی با دو دانشآموز هجده ساله، مانی بشرزاد و کامراد گلمحمدی درباره انگیزه ادامه تحصیل در رشته اقتصاد و دلایل علاقهمندی به علوم انسانی گفتوگو کرده است.
-
چطور یک پسر فقیر کشاورز خالق لامبورگینی شد؟
آیا اینکه یک نفر میتواند در زندگی از صفر به ۱۰۰ برسد، واقعیت دارد یا فقط قصه است؟ فروچیو لامبورگینی ثابت کرد که حقیقت است.
-
نمایشگاهداران از گرانی خودرو سود میبرند؟
علی خسروانی کارشناس و فعال بازار خودروی نسبت به شرایط فعلی بازار انتقاد وارد کرد و گفت: شرایط بازار خودرو به گونهای شده که مشتریان ما چندین سال است که امکان تعویض خودرو ندارند.
-
چرا ایران صنعتی نشد؟ محمدحسن عرفانیان روایت میکند
محمدحسن عرفانیان معتقد است اینکه در شهرهایی مثل یزد یا کرمان واحد فولادی احداث میشود، ناشی از این است که تفکر صنعتی کردن کشور را نداریم.
-
درخواست بازنگری در ضوابط قیمتگذاری لوازم خانگی
نمایندگان بخش خصوصی نسبت به ضوابط قیمتگذاری لوازم خانگی انتقاد دارند و معتقدند علاوه بر تولیدکننده، به ضرر مصرفکننده نیز هست.
-
خودرو چگونه ارزان میشود؟
علی خسروانی کارشناس و فعال بازار خودرو معتقد است با اصلاح سیاستگذاری غلط میتوان حباب خودرو را تخلیه کرد بدون اینکه به بازار ارز فشاری وارد شود.
-
قیمتگذاری دستوری داریم یا نداریم؟
نشست دوم بررسی چالشها و فرصتهای صنعت لوازم خانگی در استودیو «فردایاقتصاد» به بررسی قیمتگذاری پرداخت؛ موضوعی که نماینده دولت معتقد است به صورت دستوری اعمال نمیشود، اما نماینده بخش خصوصی این ادعا را رد میکند.
-
تجربه سواری با نخستین دوچرخه برقی اشتراکی ایران
نخستین دوچرخههای برقی اشتراکی زیرو طی دو تا سه ماه آینده در دسترس شهروندان تهرانی قرار میگیرد.
-
هوش مصنوعی چگونه اقتصاد را رشد میدهد؟
چهارمین هفته از برنامه تک شاخ به تحلیل تاریخی روند استفاده از اتوماسیون و هوش مصنوعی در صنایع مختلف در جهان و تحول اقتصادی مرتبط با آن اختصاص داشت.
-
عملیات فولاد هرمزگان بر مدار ثبات
شرکت فولاد هرمزگان جنوب در نظر دارد در سال ۱۴۰۲ میزان تولید اسلب خود را به یک میلیون و ۵۵۰هزار تن افزایش دهد و برخلاف سالهای گذشته بیش از نیمی از این مقدار را در بازارهای صادراتی به فروش برساند.
-
پیشبینی آینده معدن در ایران
محمدرضا بهرامن، رئیس خانه معدن ایران در گفتوگو با «فردای اقتصاد» آینده معدن در ایران را پیشبینی کرد و پیشنیاز تحقق رشد ۱۱.۷درصدی در برنامه هفتم را اعلام کرد.
-
علل تاریخی عقبماندگی اقتصادی ایران/ میزگردی با حضور موسی غنینژاد، فریدون مجلسی و آرش رئیسینژاد
در تازهترین نشست گفتوگوی فردا، با تمرکز بر دوره تاریخی «مشروطیت تا انقلاب اسلامی» سه موضوع بحران فکری، رقابت قدرتهای خارجی و عوامل ژئوپلیتیک به عنوان عوامل مهم و اثرگذار مورد بررسی قرار گرفت.
-
سواد اقتصادی/ اهرم زدایی یا کاهش بدهیها چیست؟
تا به حال پیش آمده که به خاطر اشتباه محاسباتی یا هر بدشانسی دیگری مجبور شوید بخشی از سرمایه یا داراییتان را برای پرداخت قرض و بدهی بفروشید؟ این کار از نظر اقتصادی چطور تعریف میشود؟
-
سواد اقتصادی/ مغالطه قمارباز چیست؟
مغالطه قمار باز چیست؟ اگر سه بار سکه بیاندازید و شیر بیاید فکر میکنید بار چهارم دیگر خط خواهد آمد؟ این همان چیزی است که به آن «مغالطه قمارباز» گفته میشود و میتواند بسیاری از تصمیمهای شما را به اشتباه بکشاند.
-
دورهمی بورسی/ اقتصاد ایران مشوق ملاکی است یا بورس؟
رقابت تاریخی بازارهای سهام و ملک در جذب سرمایه محور اصلی گفتوگوی کارشناسان در تازهترین برنامه «دورهمی بورسی» فردای اقتصاد بود.
-
سواد اقتصادی/ استهلاک داراییها
در شرایط عادی اقتصادی تفاوت «خرید» و «سرمایهگذاری» چیست و اگر به این تفاوت توجه نکنیم چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ وقتی مشغول محاسبه داراییهایمان هستیم حواسمان به کاهش ارزش داراییها به دلیل استهلاک هست؟
-
طرح برد-برد قیمتگذاری لوازم خانگی
تولیدکنندگان لوازم خانگی به قیمتگذاری دستوری انتقاد دارند، اما راه حل عبور از این چالش چیست؟ در نشستی در فردای اقتصاد پاسخ این سوال بررسی شد.
-
سواد اقتصادی/ اقتصاد گیگ چیست؟
خیلی از ما با مفهوم دورکاری همزمان با شیوع کرونا آشنا شدیم اما کار پروژهای یا اصطلاحا فعالیت فریلنسی برای خیلیها یک سبک کاری همیشگی است که اتفاقا رو به افزایش هم به نظر میرسد.
-
مناظره قرن/ زندگی فون هایک، ستاره اقتصاد آزاد قرن بیستم
هایک چه کسی بود و چه کرد؟ قسمت اول این پادکست را اینجا بشنوید.
-
سواد اقتصادی/ ما در برابر متخصصان
سر رشته داشتن از امور مختلف حتما خوب است اما انجام کارهای تخصصی خانه، ماشین و... توسط خودمان آیا اقتصادی هم هست؟