-
مسیر دور زدن تحریم نفتی روسیه چگونه لو رفت؟
نیویورک تایمز با انتشار گزارشی از شکل جدیدی از دور زدن تحریمهای نفتی توسط روسیه پرده برداشته است، اما نکته عجیب اینجا است که مسیر جدید دور زدن تحریمها با اینستاگرام افشا شده است.
-
بخش خصوصی در اقتصاد ایران چگونه رشد میکند؟
علی محمد شریعتیمقدم، موسس و مدیرعامل گروه بینالمللی نوین زعفران، یکی از کاندیداهای کسب کرسی هیات رئیسه اتاق ایران است. اهداف او برای ارتقای جایگاه اتاق ایران در صورت کسب رای اعتماد در چهار سال آینده بررسی شد.
-
سواد اقتصادی/ قانون گرشام و قانون تیرز
چطور پول بد میتواند پول خوب را از چرخه خارج کند؟ شاید فکر کنید دانستن پاسخ این سوال برای افراد عادی چندان کاربردی نباشد اما اینطور نیست و قانون گرشام و معکوس آن پیامهای زیادی دارند.
-
تازهترین پیش بینی از بهره دلار آمریکا
تورم ماه مه آمریکا به کمترین سطح در بیش از دو سال اخیر رسید.
-
هفته سرنوشتساز رمزارزها
هفته گذشته برای بازار رمزارز با حواشی زیادی به همراه بود و روزهای پیش رو نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است.
-
سواد اقتصادی/ تفاوت وال استریت و مین استریت
والاستریت بیشتر برای توصیف شرکتها، میلیونرها یا میلیاردرها استفاده میشود در حالی که میناستریت مشاغل کوچک، طبقه متوسط یا بخش واقعی اقتصاد را توصیف میکند.
-
هراس بازار نفت از ایران و روسیه؟
تلاشهای عربستان در کاهش تولیدات نفت و همچنین ادامه جنگ در اوکراین نتوانستند قیمتها را به اوجهای سال قبل برگردانند.
-
سواد اقتصادی/ دست نامرئی آدام اسمیت
احتمالا عبارت «دست نامرئی آدام اسمیت» را شنیدهاید، اگر هم این عبارت به گوشتان نخورده حتما در معرض این سوال قرار گرفتهاید که آیا دولت وظیفه دخالت در مناسبات بازار را دارد یا نه.
-
یک روز با زندگی مدیرعامل اپل
استیو جایز، کارآفرین نابغه قرن، پیش از مرگش تیم کوک را به عنوان جانشین خود برای مدیرعاملی شرکت بزرگ اپل انتخاب کرد. گذشت زمان نشان داد که این انتخاب او هم انتخابی نبوغآمیز بود.
-
قیمت برق در این کشور اروپایی رایگان شد
اروپا نه تنها بدون برق و گاز روسیه توانست از زمستان سخت عبور کند، بلکه کشوری مانند فنلاند اخیرا قیمتهای منفی برق را تجربه کرده است.
-
سواد اقتصادی/ ارزش اسکناس از کجا میآید؟
اسکناس یک تکه کاغذ است مانند میلیونها تکه کاغذی که در جهان وجود دارد اما چرا ارزش آنها فرق میکند؟ چه چیزی ارزش یک اسکناس مانند دلار را تعیین میکند؟
-
سواد اقتصادی/ آشنایی با دو بازیگر پولی مهم جهان
صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی دو نهادی هستند که نقش و تاثیر زیادی در تنظیم مناسبات پولی جهان بازی میکنند اما چطور؟
-
اولین زن سکاندار بانک مرکزی ترکیه کیست؟
انتخاب حفیظه ارکان نه فقط از این جهت اهمیت دارد که او اولین زن رئیس بانک مرکزی در ترکیه است، بلکه به دلیل وضعیت اقتصادی ترکیه و تورم افسارگسیخته این کشور هم مهم است چه کسی روی صندلی لرزان بانک مرکزی بنشیند اما او کیست و آیا با سابقه درخشانی که دارد میتواند تغییر بزرگی در آینده اقتصاد ترکیه به وجود بیاورد؟
-
سواد اقتصادی/ میراث تلخ پانزی برای جهان
وعده سودهای کلان، چه وعده آشنایی. هر کدام از ما ممکن است خاطراتی از دل سپردن اطرافیانمان به این وعدهها شنیده باشیم و اغلب این خاطرات هم تلخ هستند اما این وعدهها را چه کسی وارد اقتصاد کرد و چطور هنوز چنین بازی کار میکند؟
-
سواد اقتصادی/ تبانی چطور اتفاق میافتد؟
احتمالا معنی لغت تبانی و کاربردهای آن را میدانید اما این تکنیک چطور برای از دور خارج کردن رقبا استفاده میشود؟ چه تبعاتی دارد و چرا عدهای معتقدند میتواند به اقتصاد آسیب بزند؟
-
سواد اقتصادی/ احتمال یک شبه پولدار شدن
حتما شما هم قصه آدمهایی که ناگهان، با یک اتفاق، یک تصمیم یا خوششانسی بزرگ ثروتمند شدهاند شنیدهاید اما از نظر آماری این داستانها چقدر به حقیقت نزدیک هستند؟
-
روزهای کمرمق بورس تا کی ادامه دارد؟
محمدرضا بیکزاده، مدیر صندوقهای گروه مالی فارابی به بررسی شرایط این روزهای بورس تهران و پیشبینی مسیر آتی آن پرداخت.
-
برنامه کامل بورسان ۱۷ خرداد ۱۴۰۲: پیش بینی مسیر بورس در فصل تابستان
بورس امروز در حالی کار خود را به پایان رساند که معاملات سهام در سومین روز کاری از یک هفته نیمه تعطیل جریان داشت و پانزدهمین نمایشگاه صنعت مالی کشور نیز دومین روز خود را سپری میکرد.
-
داستان ظهور و سقوط داعش
دکتر آریابرزن محمدی، در گفتوگو با «فردای اقتصاد» تشریح کرد.
-
سواد اقتصادی/ سه شاخص مهم اقتصادی را بشناسید
شاخصهای اقتصادی هرکدام با اطلاعات خاصی سعی میکنند بخشی از واقعیتهای اقتصادی را برای شما توضیح بدهند. این شاخصها را میتوانید با مطالعه مراجع علمی یاد بگیرید اما ما در این فرصت سه شاخص مهم را به شما معرفی میکنیم.
-
یک مسیر برای رسیدن به رشد واقعی در اقتصاد
در بخش سوم برنامه همراه با شهباز حسنپور بیگلری، نماینده مجلس، به بحث اهمیت خصوصیسازی در برنامه هفتم پرداختیم.
-
جایگاه بورس در برنامه هفتم توسعه
سید محمدرضا میرتاجالدینی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، با حضور در غرفه فردای اقتصاد درباره اهمیت برگزاری نمایشگاه صنعت مالی صحبت کرد.
-
اهمیت ابزارهای تامین مالی در بورس تهران
محمد فرازمند، مدیرعامل شرکت مشاور سرمایهگذاری فاینتک، در برنامه امروز بورسان به بررسی دو موضوع صندوقهای خصوصی و تامین مالی جمعی در بازار سرمایه ایران پرداخت.
-
برنامه کامل بورسان ۱۶ خرداد ۱۴۰۲: جایگاه بورس در رشد تولید و مهار تورم
بورس امروز در حالی کار خود را به پایان رساند که معاملات سهام در دومین روز از یک هفته نیمه تعطیل جریان داشت و پانزدهمین نمایشگاه صنعت مالی کشور نیز نخستین روز خود را سپری میکرد. به طور کلی بازار امروز شرایط متعادلی را دنبال کرد و شاهد استقبال بیشتر به سمت صنایع و سهام کوچکتر و ریالی بازار بودیم. شاخص کل بورس طی معاملات روز جاری با یک افزایش ۰.۴۳ درصدی همراه شد و در محدوده ۲.۲۸۹ میلیون واحدی قرار گرفت. از سمت دیگر شاخص هموزن با ثبت عملکردی بهتر با رشد ۰.۶۶ درصدی همراه بود. ارزش معاملات خرد سهام در بازار امروز عدد ۸۷۰۰ میلیارد تومان را ثبت کرد و شاهد ورود پول ۱۵۵ میلیارد تومانی از سمت کدهای حقیقی بودیم.
-
سواد اقتصادی/ چرا بیکاری ساختاری بدتر است؟
قبلا درباره تفاوت بعضی نگاهها به شکل محاسبه بیکاری در جوامع پرداختیم و حالا میخواهیم به این سوال جواب بدهیم که آیا برخورد با مسئله بیکاری باید با شناخت درباره دلایل آن همراه باشد؟ آیا تفاوتی بین انواع بیکاری وجود دارد؟
-
سواد اقتصادی/ تفاوت تعدیل و دستکاری آماری
تعدیل آماری ممکن است دستکاری آمار به نظر برسد، اما در بسیاری از موارد، تعدیل کاملاً منطقی و حتی در موارد زیادی ضروری است. تعدیل آماری چطور میتواند کاری کند که عددها ما را فریب ندهند؟
-
چرا در ایران یونیکورن نداریم؟
فرزین فردیس کارآفرین و عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران در پاسخ به این پرسش که چرا در ایران یونیکورن استارتاپی نداریم گفت: وقتی در نظام اقتصادی ما به چیزهای دیگری جایزه داده میشود نمیتوان انتظار داشت افراد به سراغ نوآوری و زحمت خلق ارزش بروند.
-
قلاب جذب سرمایهگذاران در بخش معدن
بهرام شکوری در گفتوگو با «فردای اقتصاد» معتقد است اگر میخواهیم به توسعه برسیم حتما باید با دنیا در تعامل باشیم و صرف داشتن ذخایر غنی معدنی، کفایت نمیکند.
-
سواد اقتصادی/ عواقب ناخواسته را بشناسید
هر زمان که ما در سیستمهای پیچیده مداخله میکنیم، میتوانیم نسبتاً مطمئن باشیم که پیامدهای ناخواسته یا به عبارتی، نتایجی که پیشبینی نشده است وجود خواهد داشت. این قانون بیشتر برای هشدار در مورد پیامدهای ناخواسته منفی استفاده می شود.